Navijači Lacija: Džentlmeni ili ženomrzci?

Autor:

Sport

20.08.2018

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizovani navijači Lacija, popularni "ultrasi", uvredili su žene, tako što su im rekli da izbegavaju "sveti prostor" na njihovom Olimpijskom stadionu u Rimu.

RepublikaFoto: instagram.com/official_sslazio
FK Lacio

Konzervativni deo navijača kluba inače poznatog kao, za razliku od gradskog rivala Rome, desničarski klub, pre početka utakmice protiv Napolija u nedelju ispred stadiona delili su flajere postiocima.

- Severna tribina za nas predstavlja sveti prostor, okruženje s nepisanim zakonom koji se poštuje. Prvih nekoliko redova, kao i uvek, bili su rovovi. U rovu ne dozvoljavamo da budu žene, supruge i devojke, pa ih pozivamo da budu pozicionirane od desetog reda - piše na flajeru. 

- Oni koji izaberu stadion kao alternativu bezbrižnom i romantičnom danu u Vili Borgeze, trebalo bi da odu na neki drugi deo tribine - dodaje se u flajeru. 

Potparol Lacija Arturo Dijaklone rekao je za italijansku agenciju Ansa da "to nije stav kluba" i da se oni "protive svakoj diskriminaciji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading