NEMCI SE POKAJALI: Trebalo je da podržimo Ozila!

Autor:

Sport

19.08.2018

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke, Rajnhard Grindel rekao je da žali što nije pružio veću podršku bivšem reprezentativcu Mesutu Ozilu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalski savez Nemačke žali što nije podržao Ozila!

Ozil se našao na udaru nakon što se slikao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Vezano za uvrede na rasnoj osnovi, trebalo je da se jasnije pozicioniram u jednoj ili dve situacije i podržim Mesuta Ozila. Trebalo je da se jasnije izrazim. Takvi napadi su neprihvatljivi. Žao mi je što je Mesut Ozil mislio da ga je Savez napustio- rekao je Grindel za "Bild". 

On je krajem prošlog meseca priznao da je pogrešno postupao. Ezil se u julu povukao iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije, posle oštrih kritika sa kojima se suočio kada se usred kampanje u maju, slikao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. 


Fudbaler Arsenala je tada rekao da ga svi smatraju Nemcem kada reprezentacija pobeđuje, ali da ga nazivaju imigrantom čim ekipa izgubi. Ezil je bio jedan od najslabijih igrača Nemačke na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na kome je ekipa branila titulu, a završila je takmičenje u grupnoj fazi. 

Grindel je odbacio navode da je Ezil odgovoran za rezultate i rekao da on to nikada nije mislio 

- Mi pobeđujemo i gubimo zajedno. Bilo bi apsurdno kriviti jednog igrača za eliminaciju- naveo je Grindel. 

On je rekao i da neće podneti ostavku, pošto ima punu podršku Saveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading