NE DAM ZVEZDI U LIGU ŠAMPIONA!

Sport

16.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćni Salcburg stiže na Marakanu, a s njim i austrijski golman srpskog porekla Cican Stanković (25)! Momak koji je sa pet godina napustio s porodicom Republiku Srpsku, tačnije mesto Korenita, obožava Crvenu zvezdu, a baš taj klub će mu biti prepreka ka ostvarenju sna i plasman u grupnu fazu Lige šampiona (21. i 29. avgusta).

Golman srpskog porekla!

- Imam srpsko poreklo, normalno je da pratim jedan srpski klub. Nije tajna da mi je Crvena zvezda omiljena u Srbiji, ali očekujemo prolaz u grupnu fazu Lige šampiona - započeo je razgovor za Srpski telegraf Cican Stanković, čiji klub ove sezone nijednom nije poražen i ima 12 pobeda.

Ako je njegovim saigračima možda i drago što zbog kazne UEFA neće biti publike na Marakani 21. avgusta u prvom meču, Cicanu nije.

- Biće to jedna čudna utakmica, ali šta da radimo. Nisam dosad bio na fudbalskom meču Zvezde, ali jesam na košarkaškom i atmosfera je bila sjajna - dodaje Stanković, ali iako je koncentrisan na Austriju, ne isključuje mogućnost da jednog dana zaigra i za srpskog šampiona:

- Videćemo šta će doneti budućnost, nikada ne treba reći ne.

Pre nekoliko godina Cicana je sa tribina gledao i tadašnji selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić. Ipak, poziv nije dobio.

- Nisam nikada dobio poziv od Srbije, moja budućnost je sasvim u Austriji i tu me ljudi poštuju. Ja sam Austrijanac srpskog porekla - jasan je Stanković.

Uprkos tome što je Austrijanac, Cican ne može bez srpske hrane i muzike.

- Obožavam vašu hranu, posebno gibanicu. Volim i da dođem u svoje rodno mesto kad god imam slobodno, a redovno slušam i srpsku muziku. Posebno Aleksandru Prijović i Katarinu Grujić - zaključuje Cican.

Salcburg skida prokletstvo

Zvezdin protivnik Salcburg počevši od 1995. borio se za Ligu šampiona 11 puta i nijednom nije uspeo da zaigra u elitnom takmičenju. S druge strane, Zvezda je neuspešne pokušaje imala od 2000, ali samo šest, od kojih su pet puta zaustavljeni u poslednjem kolu.

Ponosim se svojim imenom

Cican Stanković definitivno ima specifično ime, pa nam je otkrio i kako je došlo do toga da ga sa ponosom nosi.

- Dobio sam ime po dedi, samo je moje skraćena verzija. On se zove Cvijetin - kaže Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading