ISKRVARILI SMO!

Autor:

Sport

16.08.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne pamti se da je neka ekipa na putu ka Ligi šampiona dobila toliko batina kao fudbaleri Crvene zvezde u dvomeču protiv Spartaka iz Trnave.

RepublikaFoto: Starsport
Teška utakmica!

Pogotovo je to bilo izraženo u revanšu u Slovačkoj, gde su crveno-beli fudbaleri i bukvalno iskrvarili za plasman u plej-of elitnog takmičenja i trijumfovali sa 2:1 nakon produžetaka. Tako će se pred praznim tribinama Marakane 21. avgusta prvi put zatresti popularna mušema sa logom Lige šampiona u prvom duelu protiv prvaka Austrije Salcburga.

Holandski sudija Serdar Gezibujuk dozvolio je "mesarima" iz Trnave gomilu bezobzirnih i antifudbalskih startova, ali je žrtva izabranika Vladana Milojevića još veća ako se zna da je u Ljutice Bogdana drugi put zaredom obezbeđena evropska jesen.

UDARCI I RASEKOTINE

RepublikaFoto: facebook.com/crvenazvezdafk

Vujadin Savić zaradio je rasekotinu, Stojiljković udarac u nos, Ben je ostao bez svesti, a Simić je udaren u punom trku maj gerijem u stomak, ali je Godal dobio samo žuti karton.

- Ponosan sam, četvorica momaka su igrala pod injekcijama. To je Zvezda. Sad nas čeka Salcburg, igramo bez navijača, ali borićemo se. Tukli su, ali i mi smo. Ne bih da koristim grube reči, ali igrači Spartaka mnogo provociraju. Srećom, nismo naseli. Ovo što ja imam su samo sitne povrede. Bakoš je baš prljav igrač. Ne priliči čoveku u njegovim godinama da se tako ponaša - rekao je kapiten Vujadin Savić.

Slično viđenje svega imao je i australijski štoper Miloš Degenek.

- I pre utakmice sam rekao da će pobediti onaj ko poslednji ostane na nogama. Uradili smo ono što smo hteli. Nekome su šili glavu, nekome je nos iskrivljen, ali vredelo je. Idemo korak po korak, i protiv Salcburga da ostvarimo pozitivan rezultat u Beogradu. Najvažnije je da smo obezbedili Evropu drugu godinu zaredom - poručio je Degenek.

BEN: IDEMO DALJE

RepublikaFoto: Starsport

Heroj Zvezdinog trijumfa El Fardu Ben ubeđen je da će šampion Srbije eliminisati i Salcburg i plasirati se u grupnu fazu.

- Nije lako igrati protiv ekipe koja nastupa veoma grubo i koja je čvrsta kao Spartak. Nisu bolji tim od nas, to smo i dokazali. Video se naš karakter, imali smo pravi odgovor na njihov stil igre. Očekuje nas odličan protivnik, Salcburg je prošle godine daleko dogurao u Ligi Evrope. Znamo šta treba da uradimo i znamo da možemo to. Posle utakmice u Trnavi još više sam uveren u prolazak dalje - kazao je Ben.

Odložen meč sa Napretkom

Interes srpskog fudbala je iznad svega, pa je meč petog kola Superlige između Napretka i Crvene zvezde odložen. Utakmica je trebalo da bude odigrana u petak, ali je pomerena kako bi crveno-beli što bolje mogli da se pripreme za duel protiv Salcburga.

Lov na džekpot i 20 miliona evra

Garantovanim učešćem u Ligi Evrope (ukoliko ispadnu od Salcburga), fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su klubu najmanje 6,14 miliona evra. Međutim, prava premija sledi u slučaju plasmana u Ligu šampiona. U tom slučaju bi samo od plasmana u Ljutice Bogdana leglo 15,25 miliona evra. Za svaki trijumf u elitnom takmičenju dobije se po 2,7 miliona evra, a za remi 900.000.

Radonjić: Slavio sam ko Ronaldo!

RepublikaFoto: Starsport

Okačio je Nemanja Radonjić dres na štrik pošto je matirao golmana Trnave Čudija u 98. minutu i doneo Zvezdi trijumf. Takvu proslavu patentirao je Lionel Mesi u "el klasiku" protiv Reala, ali Radonjić tvrdi da je to uradio po uzoru na Kristijana Ronalda.

- Ne dao bog da je u Mesijevom, bila je u Ronaldovom - rekao je Radonjić i osvrnuo se na utakmicu:

- Igrao sam pod injekcijama zbog bolova u nozi, hteo sam čak i da tražim izmenu u 70. minutu, ali sam stegao zube. Bilo je izuzetno teško, s mnogo duela. Posle njihovog gola sam se zapitao: "Šta sad?" Ali, brzo smo izjednačili, a posle mi je i Ben sjajno asistirao. Mislio sam da će lopta pogoditi prečku, ali je, srećom, ušla.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading