RUSKI BOGATAŠ PRED GAŠENJEM: Nekada Samjuel Eto i Vilijan, a sada nemaju za plate

Autor:

Sport

31.07.2018

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Anži iz Mahačkale nalazi se pred gašenjem. Ruski prvoligaš prolazi kroz najteže trenutke od osnivanja. Nekada jedan od najbogatijih klubova na svetu čiji dres su nosile svetske zvezde poput Samjuela Eto, Vilijana, Jurija Žirkova i mnogih drugih nije isplatio zarade igračima i stručnom štabu. Kako je i sam direktor rekao, ne zna dokle će klub izdžati sa ovakvim poslovanjem.

RepublikaFoto: Sputnjik
FK Anži Mahačkala

Ruski klubovi očigledno se u poslednje vreme nalaze u ogromnim finansijskim problemima. Prvo je ugašen fudbalski klub Tosno, nedugo potom i Amkar iz Perma, a sada se takva sudbina bliži i nekada milionerskom gigantu Anžiju iz Mahačkale. Ekipa koju je sa klupe ne tako davno predvodio Gus Hidink, a u startnoj postavi igrali Samjuel Eto, Vilijan, Balaš Džužak i mnogi drugi, nalazi se u velikim teškoćama sa novcem.

– Dug je velik i raste svaki dan. Mnogi igrači nisu primili platu od aprila. Zahvaljujemo im na strpljenju, ali ovako nećemo moći još dugo – izjavio je direktor Anžija Oleg Flegontov.

Prethodnu sezonu Anži je opstao u Premijer ligi Rusije, ali ova takmičarska godina preti da se ne završi u klubu iz Mahačkale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading