JOKAN KRALJ PRELAZNOG ROKA

Autor:

Sport

20.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok čeka da i zvanično potpiše novi ugovor sa Fulamom, Slaviša Jokanović briljira u aktuelnom prelaznom roku! Potezi koje povlači srpski stručnjak spadaju u rubriku verovali ili ne, pogotovo ako se zna da je prošle sezone uveo klub sa Krejven kotidža u Premijer ligu. Obično povratnici u fudbalsku elitu imaju problema da zbog reputacije skockaju respektabilan tim, ali Jokanović kao da je omađijao rivale na fudbalskoj pijaci.

Svi fudbaleri koji se nalaze u njegovom tefteru mogu da nose epitet kapitalnih pojačanja, a reč je o Francuzu Žan Mišelu Seriju, Kolumbijcu Vilmaru Bariosu i srpskom reprezentativcu Aleksandru Mitroviću.

ODREŠENE RUKE

Seri je je već novi vezista Fulama, a kako nije završio u nekim drugim, znatno bogatijim londonskim klubovima, to zna verovatno samo Jokanović. Prvi Srbin koji će voditi neki klub u Premijer ligi očigledno je dobio odrešene ruke od prebogatog gazde Šahida Kana, koji mu bezgranično veruje. Tako je Seri, za kog su bili zainteresovani Čelsi, Arsenal i Borusija iz Dortmunda izabrao Fulam.

Francuz je u Nici plaćen 30.000.000 evra, a sa Azurne obale došao je u paketu sa štoperom Maksimom Le Maršanom, za kog je izdvojeno 4.000.000 evra. Međutim, Jokan se ne zaustavlja time što je pred nosom lokalnih velikana ukrao sjajnog igrača, već puca na mundijalsko pojačanje. Reč je o Vilmaru Bariosu, momku kog s pravom zovu kolumbijskim Ngolom Kanteom, jer je "pohapsio" sve rivale na sredini terena u Rusiji. On je pod ugovorom sa Bokom juniors u koju je došao iz Deportes Tolime za svega 2.000.000 evra. Međutim, Barios u ugovoru ima klauzulu prema kojoj može da ode za 18.000.000 evropskih novčanica. Jokanović je spreman da je aktivira i da sklopi vezni red o kom sanjaju daleko moćnije ekipe. Za Bariosa su zainteresovani Everton, Totenhem, Čelsi i Arsenal, ali samo je Fulam preduzeo konkretne poteze.

VRAĆEN U ŽIVOT

Šlag na tortu trebalo bi da bude transfer najboljeg strelca reprezentacije Srbije Aleksandra Mitrovića, koji bi uskoro trebalo da bude ozvaničen. Znaju u Fulamu da tim koji dobija ne treba menjati, a Mitar je sa 12 golova na 20 utakmica u drugom delu sezone bio jedan od najzaslužnijih za plasman u viši rang. Londonski klub platiće Njukaslu za Srbina 22.500.000 evra, a naš golgeter ima izričitu želju da nastavi saradnju sa Slavišom Jokanovićem, koji ga je vratio u fudbalski život.

JOKANOV PRELAZNI ROK

Došli

Žan Mišel Seri Nica 30.000.000

Maksim le Maršan Nica 4.000.000

Stižu

Vilmar Barios Boka juniors 18.000.000

Aleksandar Mitrović 22.500.000

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading