Zrenjanin se ponosi Ilijom i Vladimirom Ivićem: BRAĆA SA BEGEJA ZALUDELA ZVEZDU I PARTIZAN!

Autor:

Sport

13.07.2018

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zrenjanin je definitivno grad sporta. Uspešnih sportskih kolektiva i pojedinaca koji su ponikli u ovoj sredini i zatim se vinuli u zvezdanu orbitu nikad nije manjkalo.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Ivić

Dovoljno je samo spomenuti da su na stadionu u Karađorđevom parku stasali Nenad Bjeković i Darko Kovačević. Međutim, posebno mesto u srcima Zrenjaninaca zauzimaju njihovi sugrađani braća Ilija (47) i Vladimir Ivić (44), skromni momci koji su velikim talentom i predanim radom gradili uspešne karijere.

Fudbalom su počeli da se bave u lokalnom Proleteru, klubu slavne tradicije osnovanom 1947, ali koji je zbog materijalnih problema ugašen pre 13 godina. Zanimljivo je da su braća Ivić prosto zaludela večite rivale devedesetih godina, a put ih je vodio na suprotne strane Topčiderskog brda.

Tako je stariji Ilija tresao mreže u dresu Crvene zvezde, dok je mlađi Vladimir nastupao za Partizan. Obojica su bili i reprezentativci, a karijere su im vezane za Grčku jer su u toj zemlji stekli međunarodnu reputaciju po odlasku iz Srbije. Ilija je danas fudbalski menadžer i savetnik u Arisu iz Soluna, dok je Vladimir trener izraelskog Hapoela iz Tel Aviva.

NAPOMENA: Tekst ne odražava stavove grada Zrenjanina.

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Ivić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading