Selektor Hrvatske se oglasio: Srce mi je kao Moskva!

Autor:

Sport

12.07.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da je presrećan plasmanom u finale Svetskog prvenstva u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dalić slavi pobedu Hrvatske

Hrvatska je posle produžetaka pobedila Englesku 2:1 u polufinalu SP. Dalić se u četvrtak pojavio na konferenciji za medije.

- Srce mi je kao Moskva - rekao je Dalić i dodao:

- Imali smo najteži put, jedina smo ekipa koja je igrala osam utakmica. Veliki je to napor, jako puno truda smo uložili, ali nije me strah šta će da bude u nedelju. Francuzi su imali dan odmora više, ali bićemo spremni, nema opravdanja, jednom u životu igraš finale SP.

Hrvatska će u finalu SP igrati protiv Francuske.

- Definitivno smo ušli u istoriju kao jedna od najmanjih država u finalu. Kad pogledamo uslove u kojima radimo, mi smo svetsko čudo i fenomen. Mi nemamo adekvatan teren za utakmice sa velikim reprezentacijama, ali imamo takve igrače koji su nam doneli radost. Ovo je planetarni uspeh. Ponosan sam što je pod mojim vodstvom reprezentacija došla do ovog podviga - istakao je Dalić.

On je istakao da će duel sa Francuskom biti najvažniji meč u istoriji za hrvatsku selekciju.

- U finalu su dve najbolje selekcije, ali ovo će biti naša najveća utakmica i najteži protivnik. Francuska je jako opasna iz kontre i polukontre. Visokim presingom pokušaćemo da ih sprečimo - kazao je Dalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading