ĐUKIĆ: Velike ambicije u Evropi

Autor:

Sport

11.07.2018

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sezona za fudbalere Partizana počinje u četvrtak utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Rudarom iz Pljevalja. Meč će biti odigran u Nikšiću, na stadionu kraj Bistrice gde se pred trening predstavnicima medija obratio trener Partizana Miroslav Đukić.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Miroslav Đukić

- Počinjemo evropsko putešestvije ovde u Nikšiću. Očekuje nas Rudar iz Pljevalja i težak meč, znamo da neće biti nimalo lako, ali sigurno da ćemo učiniti sve da prođemo dalje. Imamo velike ambicije u Evropi. Mislim da imamo dobru ekipu i da možemo da napravimo ozbiljne stvari, tako da ćemo sve učiniti da ovde napravimo dobar rezultat - rekao je trener Partizana.

Vezista crno-belih Nebojša Kosović je rođen u Nikšiću, tako da za njega meč ima poseban značaj.

- Za nas u četvrtak kreće takmičarska sezona. Naši ciljevi su uvek isti, želimo da se domognemo grupne faze Lige Evrope. Prva prepreka je već sutra protiv Rudara. Nisam ih pratio tokom prošle sezone, znam samo nekoliko igrača. Želimo da od starta nametnemo svoj stil igre, da zatvorimo sve prilaze ka našem golu, ispratimo sve instrukcije našeg šefa, i nadam se da ćemo na kraju ostvariti povoljan rezultat već u prvoj utakmici - kazao je Kosović.

 
RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Ekspediciju crno-belih posetio je doskorašnji saradnik Miroslava Đukića, bivši napadač Partizana Andrija Delibašić.

- Nismo od njega dobili informacije o Rudaru. Videli smo utakmice koje je Rudar igrao na Zlatiboru, snimili smo ih i odgledali kako igra Rudar. Sa Andrijom smo se videli, on je naš dragi drugar koji je došao da nas poseti da budemo duže zajedno. O Rudaru smo informacije dobili sa drugih strana. Znamo da neće biti nimalo lako, promenili su trenera ali imaju dobru ekipu i čeka nas težak meč. Ekipa koja ima dobre tranzicije i koja će putem kontranapada pokušati da nas ugrozi - konstatovao je Đukić.


Kolege iz Crne Gore pokušale su da dobiju od trenera Partizana imena igrača koji će početi sutrašnji meč ali je Đukić ostao dosledan.


- Ne govorim to nikada, startnu postavu prvo saopštavam svojim igračima, tako će biti i ovog puta - rekao je trener Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Na konstataciju da je Partizan prošle godine startovao iz Crne Gore i napravio dobre rezultate u Evropi Miroslav Đukić se nadovezao sledećim rečima.

- Cilj nam je i ove godine - preko Crne Gore do Evrope! Tako smo i prošle godine igrali protiv Budućnosti u Podgorici i zatim napravili odlične rezultate u Evropi. Nadam se da će i ove godine biti tako. Imamo velike ambicije u Evropi. Ovo takmičenje nudi prestiž i afirmaciju igračima, sve ćemo uraditi da ponovimo veliki uspeh iz prethodne sezone - rekao je Miroslav Đukić.

Kada je reč o ambicijama za nastupajuću sezonu Miroslav Đukić ističe da su one dobro poznate.

- U Partizanu pritisak uvek postoji. U svakoj utakmici se traži maksimum, ali kada si u Partizanu moraš da budeš spreman za to. Mislim da imamo kvalitet da ponovimo dobre rezultate i da ih poboljšamo. Ulazimo sa velikim ambicijama, da napravimo dobre rezultate u Evropi - zaključio je Đukić.

Utakmica Rudar - Partizan igra se u četvrtak od 20 časova i 15 minuta na stadionu kraj Bistrice. Direktan prenos obezbeđen je na prvom programu RTS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading