Širer vidi Engleze na krovu svetu: HRVATI SU BILI KAO HODAJUĆI MRTVACI...

Autor:

Sport

09.07.2018

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji legendarni golgeter Njukasla i engleske reprezentacije Alan Širer izjavio je da tim Gareta Sautgejta sada ima sve što je potrebno da se domogne prvog mesta u Rusiji i da veruje u pobedu nad Hrvatima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Širer veruje da Englezi opet imaju tim kadar za prvo mesto

Englezi su su tek treći put u istoriji domogli polufinala Mundijala nakon 1966. i 1990. godine, a Širer priznaje da nije očekivao neki veliki rezultat uoči početka prvenstva u Rusiji.

- Pre nego što je turnir počeo ne bih smeo da kažem da ćemo ga osvojiti, samo sam hteo da vidim znake da stvari napreduju. Iskreno govoreći, mislim da niko nije osećao da možemo do polufinala. Ja svakako nisam - počinje priču Širer za BBC. 

Međutim, Širer je do sada "okrenuo ploču" i pita se "Da li se trofej vraća kući? Moramo da verujemo, zar ne? Sve nekako dolazi na svoje mesto". 

On je uporedio ovu situacija sa onom iz 1996. godine, kada je Evropsko prvenstvo održano u Engleskoj, a "gordi albion" stao u polufinalu nakon što su Nemci bili bolji u penalima.

- Tada je pesma "Tri lava" bila sve što ste mogli da čujete u hotelu. Pol Gaskojn bi nas svakog jutra budio tako što otvori prozor sobe i odvrne CD plejer do kraja - piše Širer.

Nekadašnji sjajni napadač hvali Hrvate, ali mu se čini da su na izmaku snaga nakon dve utakmice u kojima su prošli dalje tek nakon boljeg izvođenja penala.

- Znamo da su slobodni udarci i korneri važna stvar zbog kojih će Hrvatska da brine u sredu, ali ja gledam njih i ne vidim razlog za strah. Naravno da imaju neke tehnički nadarene igrače kao što su Modrić i Rakitić, koji su na ovom turniru bili vrhunski, ali su izgledali kao hodajući mrtvaci tokom produžetaka u četvrtfinalu protiv Rusije. Moramo da ih poštujemo zbog kvaliteta koji poseduju, ali ne i da se plašimo i ne mislim da će to i uraditi igrači Engleske - piše Širer. 

Meč između Engleske i Hrvatske na programu je u sredu od 20 časova na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading