(VIDEO) HRVAT PROVOCIRAO RUSE: A sada će Vidu stići zaslužena kazna!

Autor:

Sport

08.07.2018

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv igrača Hrvatske Domagoja Vide, koji je posle meča sa Rusijom u 1/4 finalu SP slao političke poruke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vida je dobio žuti karton na meču sa Rusijom

Domagoj Vida i nekadašnji reprezentativac, a sada član stručnog štaba Hrvatske Ognjen Vukojević, pobedu su posvetili Ukrajini, gde su svojevremeno igrali za Dinamo iz Kijeva.

Na društvenim mrežima pojavio se snimak gde Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", a Vukojević "Ovo je pobeda za Ukrajinu, za DInamo".

Ovo je uzvik koji koriste ukrajinski vojnici i nacionalisti. 

FIFA je pokrenula istragu zbog ovog snimka. Hrvatski mediji navode da bi Vida mogao da propusti preostali deo Mundijala.

- Proučavamo različite izveštaje sa utakmice Rusija - Hrvatska kao i potencijalne dokaze vezane za ovaj snimak. Dok ne donesemo konačnu odluku na osnovu svih informacija, ne možemo ništa da komentarišemo - navodi se u saopštenju FIFA.

Svetski mediji podsećaju da je Vida prekršio član 54 FIFA u kome se navodi da bi svaka provokacija mogla da fudbaleru donese suspenziju od dva meča i najmanju novčanu kaznu od 5.000 švajcarskih franaka.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale SP, pošto je u Sočiju pobedila Rusiju posle penala.

Vida je rekao da se "samo šalio".

- Ovo je pobeda za Hrvatsku. Nema politike. U Ukrajini imam prijatelje otkako sam igrao u Dinamu. Ne znam zbog čega to Rusi ne shvataju. Ja volim ruski narod, ovo je bila šala - naveo je Vida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Aki

08.07.2018 11:48

Evidentno je da su Hrvati skloni provociranju. Zbog toga bi trebala, da bude kaznjenja cela reprezentacija, a ne samo jedan igrac

Bojan

08.07.2018 12:11

Izbaciti ih sa Mundijala...to bi bilo najpoštenije.

Daca

08.07.2018 12:29

Pa mislim da je i red da budu kažnjeni, fudbal je sport i tako treba ostati.

Maja

08.07.2018 12:30

Kada provocira, treba da bude i kažnjen.