Albanci lete iz tima? Švajcarci razmatraju posebne mere zbog Džake i Šaćirija!

Autor:

Sport

06.07.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon kontroverzne proslave golova Granita Džake i Džerdana Šaćirija na susretu sa Srbijom, pojedini sportski zvaničnici u Švajcarskoj predlažu posebne mere za igrače koji imaju dvostruko državljanstvo, a žive upravo u ovoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Potez Granita Džake mogao bi da bude pokretač promena u Švajcarskoj

Fudbalska asocijacija Švajcarske najozbiljnije razmatra da nakon ovog incidenta na SP u Rusiji zabrani pojedinim igračima sa dvostrukim državljanstvom da igraju za njihovu nacionalnu selekciju. Generalni sekretar Aleks Mišer rekao je u intervjuu za "Tagesajncajger" da bi Švajcarska mogla da razmotri tu opciju.

U utakmici protiv Srbije Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, dvojica Albanaca poreklom sa Kosova, proslavljali su pogotke pokazivanjem dvoglavnog orla. Kako piše "Špigel", pokazivanje albanskog simbola životinje sa heraldičkih obeležja je jasna politička izjava koju FIFA zabranjuje.

- Savez bi mogo da kaže da su programi finansiranja otvoreni samo za mlade igrače koji nemaju dvojno državljanstvo. Čujemo mnogo obećanja, a onda igrač napuni 21 godinu i odluči se za drugu zemlju jer tamo vidi veće šanse za intenacionalni uspeh - rekao je Mišer i istakao da se radi o političkom pitanju najvišeg nivoa - preneo je "Vatson".

Kako je rekao, u većini slučajeva Švajcarska ne favorizuje igrače sa dva pasoša.

- To je kao dete koje mora da bira između roditelja nakon razvoda. Bilo bi oslobađajuće za mnoge igrače da je odluka doneta ranije - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading