U Srbiji 17 klubova ne može da registruje igrače

Autor:

Sport

08.06.2018

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak 18. juna zvanično počinje i prelazni rok za fudbalere u Srbiji i zabrana registracije novih igrača koju je Disciplinska komisija FSS izrekla grupi od 17 klubova iz prva tri ranga takmičenja. Čak 11 suspendovanih takmičiće se naredne sezone u Superligi i Prvoj ligi Srbije, dok su ostali u međuvremenu ispali u Srpsku ligu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ilustracija: Foto

Kako prenosi "Sportski žurnal", razlog za zabranu registracije novajlija od prvog dana prelaznog roka je isti - neizmireni dugovi prema igračima sa pravosnažnim odlukama Arbitražne komisije FSS u njihovu korist. Klubovima i igračima je ostavljena mogućnost dogovora o reprogramu duga sa kojim obe strane moraju da se slože.

Dok ne uplate novac onima koji su nosili njihov dres i profesionalno poštovali odredbe ugovora, Vojvodina, Rad, Napredak, Radnički Niš i Zemun, odnosno Borac, Novi Pazar, Radnički Kragujevac, Jagodina i Sloboda neće moći da licenciraju nove igrače pred start sezone 2018/19.


Ista kazna zaprećena je Bežaniji, Temniću, Budućnosti iz Dobanovaca, Dinamu, ČSK-u i Teleoptiku ukoliko u najkraćem roku ne izmire dugove prema službenim licima i pojedinim organima Fudbalskog saveza Srbije.

Najredovniji u ovakvim vestima prethodnih godina bili su Borac Čačak, Radnički 1923, Novi Pazar i Jagodina, koji su i ovog leta suspendovani, a koji prema pisanju "Žurnala" razmatraju i fuziju sa manjim klubovima iz svojih regiona kako bi - kao novo pravno lice - izbegli zaprećenu kaznu i formalno-pravno "čisti" ušli u novu sezonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading