INFANTINO UPOZORAVA: Sudije će prekinuti meč na SP zbog rasizma

Autor:

Sport

07.06.2018

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino izjavio je da će sudije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji moći da prekinu utakmicu ako bude bilo incidenata na rasnoj osnovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Infantino je upozorio organizatore SP

Infantino je rekao da postoji zabrinutost fudbalera i navijača o diskriminaciji i uvredama na rasnoj osnovi na Mundijalu u Rusiji. Na utakmicama u Rusiji poslednjih nekoliko godina dešavali su se incidenti na rasnoj osnovi.

- Ne bih rekao da smo zabrinuti oko diskriminacije, ljudskih prava i bezbednosti, ali to shvatamo veoma ozbiljno. Preduzeli smo odgovarajuće mere tokom priprema za turnir. Imaćemo jasne procedure, uključujuću i proceduru u tri koraka za sudije, koji mogu da zaustave, prekinu ili otkažu utakmicu u slučaju diskriminacije - rekao je Infantino i dodao:

- Mi naravno ne želimo da se nešto dogodi i svi su upozoreni da će, ako se to dogodi, biti ozbiljnih posledica.

Na Mundijalu u Rusiji će se prvi put u istoriji Svetskog prvenstva koristiti video tehnlogija VAR.

- Fudbal je spreman za upotrebu VAR, testirali smo ga u poslednje dve godine. Analizirali smo ga i uvereni smo da će od njega biti koristi. Neće potpuno rešiti probleme, ali će biti velika pomoć sudijama, a njima moramo da pomognemo koliko možemo. Sudije će dobiti pomoć, ali oni uvek kraju donesu konačnu odluku - rekao je Infantino.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading