APEL ZA POMOĆ: Bivši fudbaler Zvezde oboleo od leukemije

Autor:

Sport

30.05.2018

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klubovi iz Pančeva, Železničar i Dinamo 1945, članovi Srpske lige Vojvodina, sutra igraju prijateljsku utakmicu na Sportskom centru "Mladost" u Pančevu, kojom žele da daju podršku mladom igraču Stefanu Čikiću, koju je oboleo od leukemije.

RepublikaFoto: Promo
Čikiću je potrebna pomoć

Stefan Čikić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, a potom je igrao za Sinđelić i Dinamo Pančevo, kao i za ekipu Košica u Slovačkoj.

Pančevci su apelovalina sve davaoce krvi da pomognu Čikiću.

- Da pomognu, mogu isključivo muškarci koji imaju krvnu grupu A, pri čemu Rh faktor može biti i pozitivan i negativan.

Ukoliko želite da date krv, najpre treba da se testirate. To možete učiniti svakog dana, od 8 do 10 sati, u Institutu za transfuziju krvi Srbije u Beogradu, u Ulici Svetog Save 39 (prvi sprat). Tom prilikom treba da naglasite da dajete krv za Stefana Čikića. U apelu za pomoć navodi se da svi koji odluče da pomognu, pre testiranja treba da pozovu broj 062/512-445, kako bi Mariji Vargi ostavili neophodne podatke.

Na SC-u „Mladost”, u 17.30, sastaju se „Železničar” i „Dinamo 1945”, a ulaz na ovu utakmicu je besplatan. Na stadionu će biti postavljena kutija, a svi koji su u prilici i to žele, mogu da dostave dobrovoljni prilog, kako bi se prikupilo što više sredstava za lečenje našeg mladog sugrađanina. Čelnici dvaju klubova svakako su doneli odluku da i „Železničar” i „Dinamo 1945” doniraju određena novčana sredstva porodici Čikić.
Utakmica podrške za Stefana ima i mnogo veći značaj od samog prikupljanja dobrovoljnog priloga. Ovaj prijateljski meč treba mladom fudbaleru da pokaže da nije sam u svojoj najvažnijoj utakmici u životu, da mora da se bori i da pobedi opaku bolest.
Zato je potrebno da na SC „Mladost” dođe što više Pančevaca i da svojim prisustvom Stefanu uliju dodatnu snagu u njegovoj bici - navodi se u saopštenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading