OGLASIO SE I KREMLJ: Abramovič ima pravo da uzme izraelsko državljanstvo

Autor: Tanjug

Sport

29.05.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj je saopštio da ruski tajkun i vlasnik Čelsija Roman Abramovič ima pravo da uzme izraelsko državljanstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Abramovič je imao problema sa produženjem britanske vize

Abramovič je, prema tvrdnjama izraelskog portala "Ynet", u ponedeljak dobio izraelsko državljanstvo i preseliće se u Tel Aviv.

- To je njegovo pravo - kratko je prokomentarisao Abramovičevo državljanstvo portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.

Nedavno su izraelski mediji objavili da se Abramovič odlučio da uzme izraelsko državljanstvo pošto mu je istekla poslovna viza u Britaniji.

Tada se pisalo da će Abramovič (51) kupiti kuću u Tel Avivu.

Prema Forbsu, Abramovič je "težak" 9,1 milijardu dolara, 139. je osoba na svetu po bogatstvu, a 12. u Rusiji 2017. godine.

Abramovič je čest posetilac Izraela i ima filantropski odnos prema toj državi, kao i prema jevrejskim zajednicama u Rusiji.

On je dobio specijalnu nagradu Federacije jevrejskih zajednica Rusije zbog toga što je dao poklonio više od 500 miliona dolara u poslednjih 20 godina za potrebe Jevreja u Izraelu i Rusiji.

Njemu je nedavno istekla britanska viza, a britanski mediji su pisali da ona nije obnovljena zbog veza Abramoviča i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Tim povodom oglasio se i Peskov rekavši da problem s britanskom vizom Abramoviča nije u nadležnosti Kremlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading