Platini: NAMESTILI SMO ŽREB ZA SP 1998!

Autor:

Sport

18.05.2018

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mišel Platini, legendarni francuski fudbaler i bivši predsednik UEFA, otkrio je da je žreb Svetskog prvenstva 1998. godine bio namešten, kako se ne bi dogodilo da se domaćin Francuska i Brazil sretnu pre finala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Platini: Namerno smo razdvojili Francusku i Brazil

- Kada smo organizovali žreb napravili smo malu "prevaru" i razdvojili Francusku i Brazil do finala. Sve što je trebalo na terenu da se uradi jeste da Brazil i Francuska osvoje prvo mesto u grupi - kazao je Platini.

"Trikolori" su bili smešteni u grupi C, Brazil u grupu A, a "kostur" ih je razdvojio u suprotne delove, ako u osminu finala uđu kao pobednici grupa.

To se i dogodilo, iako je Brazil grupnu fazu završio porazom od Norveške. Francuzi su pobedili Dansku, Južnu Afriku i Saudijsku Arabiju.

Platini je tada bio potpredsednik organizacionog komiteta.

- Finale Francuska - Brazil je bio naš projektovani cilj. Nismo radili šest godina vrlo naporno da bi ispustili šansu da odigramo najveću utakmicu svih vremena i to pred našim navijačima - kazao je Platini. 

Finale iz snova je i odigrano, a Francuska je ubedljivo došla do titule pobedom od 3:0 u velikom finalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading