OTKRIVAMO - ARKAN: OGNJENOVIĆU, PUCAĆU TI U KOLENA!

Autor:

Sport

11.05.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno dve decenije u tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji odigrano je možda i najkontroverznije polufinale najmasovnijeg takmičenja u istoriji našeg fudbala!

RepublikaFoto: Fotodokumentacija: Borba
ALFA I OMEGA OBILIĆA: Arkan

Sastali su se Obilić, koji je te 1998. godine prvi i jedini put bio prvak države, i Crvena zvezda. Posle 2:0 na Marakani, crveno-beli su došli u komšiluk i izgubili istovetnim rezultatom, a onda su "vitezovi" prošli na penale. Ključnu ulogu je odigrao Željko Ražnatović Arkan, alfa i omega tadašnjeg Obilića, koji se u jednom trenutku obratio Perici Ognjenoviću pretnjom da će mu pucati u kolena!

VERBALNI TEROR

Sve vreme meča na Vračaru Arkan je s klupe za rezervne igrače terorisao momke u crveno-belom, a posebno se ostrvio na budućeg igrača Reala iz Madrida.

- Operisaću ti koleno heklerom, jes' čuo - obratio se Arkan Perici u jednom trenutku, kada se ovaj pored aut-linije uhvatio za nogu.

 

Bivši reprezentativac Jugoslavije u razgovoru za Srpski telegraf nije želeo da komentariše pomenuti detalj, ali je istakao da je čitava sezona bila neregularna.

- Neću da pričam o tome iz poštovanja prema nekom ko više nije živ. Međutim, mogu mirne savesti da kažem da nam je titula bila oteta. Prvenstvo nije bilo regularno, bili smo ubedljivo najbolji tim. To je bila strašna generacija Crvene zvezde. Pobedili smo Partizan u derbijima, dali Vojvodini sedam golova u Novom Sadu. Suđenje i sve ono što je bilo iza kulisa neka ostane iza nas - rekao je Ognjenović, koji je potom opisao kako je bilo igrati na Vračaru u to vreme:

- Prilagodiš se, svestan si šta te sve čeka. Ja lično ne mogu da prežalim tu godinu jer nismo imali prilike da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Fotodokumentacija: Borba
Perica Ognjenović u prodoru

TUKLI MILETA

U to vreme na klupi Crvene zvezde sedeo je Milorad Kosanović, koji je svojevremeno tvrdio da ništa slično u karijeri nije doživeo.

- To su neka prošla vremena. Davna i dobro je što su iza nas, ne bih iz poštovanja prema Arkanu da pričam. Bili smo veliki prijatelji uprkos svemu i poštovao me je. Sećam se da su najviše tukli Mileta Aćimovića na toj utakmici - kazao je Kosanović za Srpski telegraf.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading