Tkz. Kosovo krade mladog reprezentativca Srbije?

Autor:

Sport

25.04.2018

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši omladinac Partizana i kapiten svih mlađih selekcija Srbije Arton Zekaj mogao bi uskoro da obuče dres reprezentacije takozvanog Kosova

RepublikaFoto: Starsport
Arton Zekaj u dresu Srbije
Trenutno član Sopota i najbolji igrač naše treće lige, dobio je ponudu od Fadilja Vokrija, predsednika Fudbalskog saveza Kosova, da igra za njihov nacionalni tim.

- Poziv je stigao, ali moram dobro da razmislim o odluci. Ona još nije konačna - rekao je 18-godišnji Zekaj za "Blicsport".

Na pitanje plaši li se reakcija u Srbiji, zemlje u kojoj je rođen, Anton je odgovorio:

- Ne, ne bih, verujem, imao problema. Zavisi to od dosta okolnosti, ali ja sam rođen u Somboru, imam srpski pasoš, igrao sam za Partizan i mlađe kategorije Srbije, čiji sam bio i kapiten. Znate šta, ukoliko bih znao da ću u budućnosti dobiti poziv naše A selekcije, ostao bih u dresu "orlova".

On je u Sopotu na pozajmici, a istakao je da se nada da će igrama zaslužiti da bude deo Partizana.

- Nosio sam crno-beli dres dva puta i ponosan sam na to. Igrao sam u generaciji sa Svetom Markovićem, Arminom Đerlekom i Jovanom Kokirom, međutim, doneo sam odluku da odem na pozajmice. Bio sam u Bačkoj, sada sam u Sopotu, kalim se kroz trećeligaški rang i na stalnoj sam vezi sa Žarkom Lazetićem, mojim trenerom iz Humske - istakao je Zekaj.

Fadilj Vokri, predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova istakao je da je veoma zainteresovan za Zekaja.

- Mi smo pokazali veliko interesovanje da član omladinske selekcije Srbije nastupa za reprezentaciju Kosova. Poznajemo dobro njegove kvalitete i nadamo se da će sve na kraju ispasti dobro. U narednom periodu odluka je na njemu, a onda, kao i za sve ostale igrače sledi procedura vezana za obraćanje FIFA i mi se nadamo konačnoj dozvoli. Nadam se da neće biti nikakvih problema, on je poreklom sa Kosova, i njegov dolazak bi nam puno značio - istakao je za TV Kosovo 2 Vokri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading