Holanđanin ponižavao svog igrača: VAN GAL MI JE POSLE JEDNOG MINUTA REKAO DA ODEM!

Autor:

Sport

19.04.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Mančester junajteda, desni bek Rafael, pričao je za američki ESPN o tretmanu koji je imao kod bivšeg trenera ove ekipe Luja van Gala.

RepublikaFoto: twitter.com/360derecespor
Rafael je zamrzeo Holanđanina

Brazilac je otvoreno priznao da nije mogao da smisli Van Gala, koji mu je nakon samo jednog minuta razgovora nakon što je stigao u klub sa "Old Traforda" poručio da može da napusti klub.

Rafael je sa Junajtedom osvojio osam trofeja, a za Crvene đavole je u Premijer ligi odigrao 109 utakmica. Ipak, posle penzionisanja ser Aleksa Fergusona i perioda u kojem je menadžer bio Dejvid Mojes, Rafael je napustio klub godinu dana nakon što je "kormilo" preuzeo Van Gal.

- Kada je Van Gal preuzeo funkciju menadžera, četvoro ili petoro ljudi mi je reklo, uključujući igrače, da on ne voli Brazilce. Govorili su mi o sukobu koji je Rivaldo imao sa Van Galom u Barseloni, ali ja im nisam verovao. Tokom njegove prve sezone, pozvao me je u kancelariju i rekao da mogu da idem. Sastanak je trajao jedan minut. Samo je rekao 'možeš da ideš'. Trebalo je da prođe vreme da bih napustio klub, ali sam bio očajan što odlazim. Tužan sam jer sam voleo sve u vezi sa Mančester Junajtedom - rekao je Rafael. 

Luj van Gal je 2016. osvojio FA kup sa Junajted, a dva dana nakon toga je otpušten, dok je Rafael otišao u Lion.

- Poslao mi je poruku u kojoj je pisalo 'znaš kakav je fudbal'. Nisam mogao da verujem. Nije ni razgovorao sa mnom, a poželeo mi je sreću. Bio sam pristojan i zahvalio sam mu se, ali sam u stvari bio besan. Van Gal nije loš menadžer, ali mi se nije sviđao njegov karakter. Jednog dana sam bio u kantini, čekao sam ručak. Van Gal je posle ručka razgovarao sa nama. Ja sam imao povredu glave na meču protiv Jeovila i dodirivao sam ranu. Posle tri ili četiri sekunde me je dodirnuo po glavi i rekao 'Zašto me ne poštuješ'. Ustao sam i rekao da nije tako. Razbesneo sam se, a inače sam veoma strpljiv. Nisam uradio tada ništa loše. Posle toga mi je Antonio Valensija rekao da neću više da igram. Bio je u pravu, skoro da nisam igrao. Obožavao sam sve u vezi sa Mančester Junajtedom, a jedan čovek je učinio da budem očajan. Nisam mogao da ga podnesem više - izjavio je Rafael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading