Hladan kao špricer - smireni Jokanović: Kardif se pita, ovo je ludo takmičenje

Autor:

Sport

11.04.2018

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fulam je, prvi put od početka sezone, na drugom mestu na tabeli, na mestu koje vodi direktno u Premijer ligu.

RepublikaFoto: twitter.com/Slavisa Jokanovic
Slaviša Jokanović

Menadžer londonskog kluba Slaviša Jokanović bio je posle nove pobede i 20. utakmice bez poraza u nizu, sasvim miran.

- Ostvarili smo jedan cilj, obezbedili smo mesto u plej-ofu, a nismo previše razmišljali o tome da smo trenutno drugi. Moramo da uradimo sve što umemo sada. Spremni smo da uradimo i sledeću krupnu stvar, ali još uvek sve zavisi od Kardifa. Mi ćemo se potruditi da dobijemo i sledeću utakmicu. Još mnogo toga može da se desi - rekao je novinarima Jokanović. 

Kardif ima bod manje, ali i utakmicu manje od Fulama. Do kraja lige će Jokanovićev i Mitrovićev tim odigrati još četiri utakmice, ekipa Marka Grujića jednu više. 

 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Srpski trener je poznat po tome da se skoro nikada ne prepušta emocijama. I pored očiglednog zadovoljstva na tribinama i u svlačionici, delovao je kao da stvari drži pod kontrolom. 

- I do sada je svaki put tema bila sledeća utakmica. Ne okrećemo se ka prošlosti, to nije važno. Pokušaćemo da nastavimo tako. Odigrali smo dobro, zadovoljni smo osvojenim bodovima, i to je sve. Sledeća utakmica je u subotu, pa sedam dana kasnije igramo još jednu. 

Jokanović je već uspeo da odvede ekipu Votforda u Premijer ligu. Sada istu stvar pokušava da uradi sa Fulamom, a iskustvo u ovakvoj situaciji mu je jedan od aduta. 

- Važno je da budemo mirni. Da pokažemo želju i ambicije ali i da se oporavimo i pripremimo za pritisak. Siguran sam da će biti iznenađenja do kraja, svi znamo da je ovo ludo takmičenje. 

U subotu Fulam dočekuje ekipi Brentforda, u 44. kolu gostuje Milvolu, a do kraja će Sanderlend na Krejven Kotidž, a u poslednjoj rundi Jokanović i Mitrović gotuju Birmingemu. 

Kardif ima tri gostovanja (Noriču, Derbiju i Halu), u Vels dolaze Notingem Forest i Reding. Prvi na tabeli Čempionšipa je Vulverhempton sa 89 bodova, Fulam ima 81, Kardif 80. 

Do direktne promocije u Premijer ligu može i Aston Vila (76), a u borbi za plej of je još sedam ekipa, Derbi i Milvol sa po 68 bodova, Midlzbro (66), Bristol Siti i Šefild Junajted imaju po 65, Brentford 64, Preston 63.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading