Legendarni Vladica Popović za Srpski telegraf: ODBIO SAM ESKOBAROVE ŽENE I MILIONE!

Sport

07.04.2018

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko može da se pohvali da je bio prijatelj legendarnog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, a gotovo niko da je odbio bilo kada i za bilo šta čoveka koji je u Sjedinjene Američke Države dnevno proturao po 150 tona kokaina!

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vladica Popović je odigrao 500 utakmica za Crvenu zvezdu

Jednom Srbinu je to pošlo za rukom, bez posledica.

VELIKI USPESI

Reč je o Vladimiru Vladici Popoviću (83), legendarnom fudbaleru i treneru Crvene zvezde!

Naime, Eskobar je izuzetno cenio našeg stručnjaka i po svaku cenu je želeo da ga dovede da trenira njegov Atletiko iz Medeljina. Ipak, Srbin koji je sa crveno-belima 1991. godine pokorio svet znao je s kim ima posla i odlučio je da odbije laskavu ponudu u koju su bile uključene i kolumbijske lepotice.

RepublikaFoto: Promo

- Odveo me je u prelepu vilu sa bazenom, a tamo žene kao iz bajke - sa smeškom na licu priseća se Vladica, a onda nastavlja:

- Njih sedam ili osam, ma nije se znalo koja je lepša. Kolumbijke su inače bile poznate po lepoti!

Posetili smo Vladicu malo pre njegovog 83. rođendana u stanu koji podseća na muzej. Zidove krase fotografije iz njegove bogate karijere, ali se čini da je zidova malo za sve uspehe koje je ostvario kao igrač i trener.

RepublikaFoto: Promo
Cenjen i u Aziji: Vladia u poseti kineskom predsedniku Mao Cedungu

DVA PUTA ŠAMPION

- Vodio sam ja kolumbijske klubove, Independijente Santa Fe od 1971. do 1972, Nasional iz Medeljina 1973. godine, Deportivo iz Kalija 1974. i Portugezu iz Venecuele. Dva puta sam bio i šampion tamo, 1971. sa klubom iz Santa Fea i 1974. sa Deportivom iz Kalija.

Onda se kroz razgovor sa novinarima Srpskog telegrafa vraća na susrete sa čuvenim Eskobarom.

- Istina je da sam ga poznavao i da smo se videli nekoliko puta. Hteo je da budem trener njegovog Atletika, ali sam odmah shvatio kako bi se ta epizoda završila. Najurio bi me iz Kolumbije posle dva ili tri poraza, redovno je to radio trenerima. Odbio sam ga iako mi je rekao da mogu da uzmem koliko god želim novca od njega samo da preuzmem ekipu. Verujte mi, pregovarali smo nekoliko sati, ali sam ga na kraju ipak odbio - otkrio nam je Popović.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Lično blago: Vladica sve uspomene iz fantastične karijere čuva u stanu u Beogradu
RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Kako kaže, u pregovorima sa Pablom presudila je briga o porodici, koja je važnija od bilo koje količine novca.

- Razgovarali smo u bazenu uz viski. Tu sam mu objasnio da ne želim da dođem i da nema tih para koje bi me naterale da prihvatim. Prosto sam bio svestan situacije. Oterao bi me posle poraza, bez obzira što sam u tom trenutku bio tamo veliko ime sa rezultatima iza sebe. Ko zna i šta još... Jednostavno sam morao da mislim na porodicu u tom trenutku, nisam hteo da donosim brzoplete odluke. Mislio sam na suprugu Ljiljanu, sina Miodraga i kćerku Jasminu. Bio sam vrlo ljubazan tokom celog razgovora. On se ni u jednom trenutku nije naljutio, sve vreme je bio vrlo prijatan i komunikativan. Rekao mi je da pravim veliku grešku, čak mi je otvorio i neki kovčeg pun para kako bi mi dokazao koliko je ozbiljan u svojim namerama. Odgovorio sam mu da nikada ne bih uzeo ni dolar više od onog što sam pošteno zaradio. Doduše, mogao sam bez problema da tražim i 15 hiljada dolara dnevno, to za njega ni bi bio problem - zaključuje Vladica.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Kao Tito: Popović slavi titulu šampiona Kolumbije

Pored Eskobara, tokom svoje karijere Vladica Popović je upoznao i druge poznate ličnosti širom planete. Posebno nam se pohvalio poznanstvom sa legendarnim kineskim vladarom Mao Cedungom, što je takođe krunisano fotografijom koja se nalazi u njegovom domu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading