DELE ŠAKOM I KAPOM: Dvojica bivših menadžera "odrali" Everton!

Autor:

Sport

29.03.2018

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Everton je u maju 2016. godine morao da isplati 12,5 miliona evra treneru Robertu Martinezu, pošto su s njim raskinuli ugovor pre isteka na svoju ruku, a ništa nisu naučili ni iz drugog puta sa Holanđaninom Ronaldom Kumanom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Everton napravio loš ugovor sa Kumanom

Lokalni list "Liverpul eho" javlja da ni u slučaju Kumana Everton neće proći bolje.

Everton se sam obavezao da će plaćati bivšem treneru razliku između onoga što mu daje novi poslodavac i onoga što bi imao na Gudisonu. Problem je samo što ni Karamele nisu očekivale da će Kuman maltene sve finansijske obaveze svaliti na Engleze. Holanđanima ne ostaje ni celih 10 odsto. Evertonovih je preostalih 90 i kusur odsto.

On je imao ugovor od 6.850.000 evra po sezoni, a ugovor je isticao tek krajem 2019. godine. Podsetimo, Kuman je oteran sa klupe tima sa "Gudison parka" oktobra 2016. godine, a ima još vremena dok ne prestanu da ga isplaćuju.

Obično se klubovi donekle osiguraju, pa trenere prestaju da plaćaju čim nađu novi posao. Karamele to nisu uradile u Kumanovom slučaju, pa ni to što je on u februaru promovisan u selektora Holandije neće uticati na minus u Evertonovoj klupskoj kasi.

Kuman sada predvodi holandsku reprezentaciju sa klupe, a pred njim je period pravljenja novog tima i smena generacija. Holandija neće učestvovati na SP u Rusiji ove godine, pošto su u kvalifikacijama završili iza Francuske i Švedske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading