Boaći otišao pare još nisu stigle

Autor:

Sport

20.03.2018

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvena zvezda je tokom zimskog prelaznog roka ostvarila dva značajna transfera svojih igrača u inostranstvo - Gelor Kanga je za milion evra otišao u Spartu iz Praga, ali mnog unosniji bio je transfer Ričmonda Boaćija u kineski Đangsu Suning.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Ričmond Boaći

Prema dogovoru sa Kinezima, obeštećenje od 5.5 miliona evra trebalo je u roku od osam dana da bude uplaćeno crveno-belima, ali izgleda da se to još nije dogodilo, iako je od realizacije transfera prošlo već dvadesetak dana.

Prema saznanjima ''Informera'', do zastoja je došlo jer zakon u Kini podrazumeva da država mora detaljno da ispita svaku transakciju novca u inostranstvo, pa je Komunistička partija Kine do daljnjeg stopirala isplatu.


- Kad je reč o kupovini stranih fudbalera, klubovi plaćaju porez u visini transfera, pa država mora da proveri je li prikazan tačan iznos ili neko možda pokušava da fingira - prenosi izvor ''Informera''.

Znate već da će Zvezdi ovaj novac mnogo značiti za funkcionisanje kluba tokom proleća. Pre nego što je do prodaje došlo, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić pominjao je i neželjenu opciju da igrači možda igraju bez para do juna, ali onda su svi odahnuli kada je Đangsu angažovao Boaćija.


Ne treba sumnjati, novac će biti plaćen, ali najveći problem u ovom trenutku jeste neizvesnost kada će to da se desi. A za to vreme, klub treba da funkcioniše...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading