Goleade širom Holandijie

Autor:

Sport

18.03.2018

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finalizirano je 28. kolo holandskog fudbalskog prvenstva, a pobede su u mečevima odigranim u nedelju zabeležili AZ, Roda, Ajaks i aktuelni šampion Fejnord, koji je na gostovanju bio bolji od Zvolea.

RepublikaFoto: instagram.com/azalkmaar
Ilustracija: Foto

AZ je u Alkmaru bio bolji od Groningena sa 3:2, a svih pet golova viđeno je u drugom poluvremenu. Domaćin je do 66. minuta poveo sa 2:0 – prvi gol je postigao Svenson u 53. minutu, a drugi je delo veznjaka Gusa Tila.

Potom je usledio period igre u kojem je dominirao gost – Groningen je na 2:1 smanjio pogotkom Toma van Verta u 70. minutu, a kada je na 2:2 izjednačio Japanac Ricu Doan u 83. minutu gledaoci su pomislili da će dva tima završiti meč sa po bodom.

Međutim, pobedu domaćem AZ doneo je Iranac Alireza Džahanbahš u 92. minutu glavom, pošto je bio najviši u šesnaestercu gostiju nakon kornera koji je izveo Usama Idrisi.

AZ pobedom održava prednost na trećoj poziciji koja vodi u Ligu Evrope, a četvrtoplasirani Fejnord zaostaje za njima čak 11 bodova. Groningen je u drugoj polovini tabele sa osam bodova prednosti u odnosu na ugroženu Spartu.

Upravo je Sparta doživela novi poraz – bolji od njih u gostima u Roterdamu bio je Ajaks, koji je slavio sa 5:2, iako je Sparta povela sa 1:0 u 31. minutu golim Kramera.

Potom je usledila sjajna igra Ajaksa, a mrežu Sparte su redom tresli Klas Jan Huntelar, Lase Šene, Džastin Klajvert i Hakim Zijeh dva puta, dok je pobedu Ajaksa ublažio Sanusi u 92. minutu postavivši konačnih 2:5.

Ajaks je nakon pobede drugi sa 64 boda na drugom mestu – sedam manje od vodećeg PSV, dok je Sparta 16. u zoni ispadanja.

 

BAM!? Roda JC wint met 0-1 van NAC Breda | ⚽️ Donis Avdijaj ? #NACRod #Sieg ??

A post shared by Roda JC Kerkrade (@instarodajc) on Mar 18, 2018 at 8:28am PDT

Roda je u gostima savladala Bredu sa 1:0, a jedini gol postigao je Donis Avidijaj u 37. minutu.

Roda je pretposlednja na tabeli, dok je Breda tik iznad zone ispadanja, ali ima šest bodova više od Sparte.

U poslednjem meču ovog kola aktuelni šampion Fejnord bio je bolji u gostima od Zvolea u goleadi 4:3, a u prvom poluvremenu blistala je legenda roterdamskog tima Robin van Persi, koji je sa dva gola u 10. i 15. minutu doneo prednost timu sa De Kujpa.

El Ahmadi je povisio na 3:0 u 51. minutu, pa je delovalo da je meč rešen. Ipak Sajmak je smanjio na 3:1 u 52. minutu, a 4:1 je bilo u 78. minutu kada je mrežu zatresao Vilena.

Do kraja meča Zvole je uspeo da smanji na 4:3 golovima Parišeka u 85. i 88. minutu, ali Zvole nije mogao do remija.

Fejnord je posle pobede na četvrtom mestu, dok je Zvole sedmi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading