STOLICA: Kup je specifičan

Autor:

Sport

13.03.2018

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Vojvodine Ilija Stolica istakao je da se nijedan trofej koji obezbeđuje mesto u evropskom takmičenjima ne sme potcenjivati.

RepublikaFoto: fkvojvodina.rs
Ilija Stolica

Svega tri dana nakon prvenstvene utakmice protiv ekipe Mladosti iz Lučana, fudbaleri Vojvodine će se sa istim rivalom sastati i u četvrtfinalu Kupa Srbije. 

- Staro fudbalsko pravilo glasi da nije jednostavno odigrati dve utakmice sa istim protivnikom u razmaku od samo tri dana. Međutim, imamo svoj cilj i ideju i smatram da smo upravo na ovoj poslednjoj utakmici pokazali kako treba to da sprovodimo na terenu. Kup je specifično takmičenje, uvek je neizvesno - kaže Stolica.

Ni na ovom meču, šef stručnog štaba Vojvodine neće moći da računa na sve igrače.

- Avramovski je u trenažnom procesu i videćemo koliko možemo da računamo na njega. Zbog povrede sa prethodne prvenstvene utakmice je odsustvovao Sale Radovanović i iako ću tek posle treninga imati tačnu informaciju, mislim da on neće moći da zaigra ni u sredu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Vojvodine

S obzirom na to da su se Vojvodina i Mladost već sastali pre samo dva dana, teško je očekivati da će bilo koji od dvojice trenera uspeti da taktički iznenadi svog kolegu.

- Odlično se poznajemo. Mladost je iskusan tim, koji će sigurno znati da odgovori na nepovoljan rezultat po njih u nedelju, ali isto tako, ne sumnjam ni u to da će moji momci sa pravim stavom ući u sutrašnji meč. Ne znam da li je Kup generalno potcenjen, ali za nas nije sigurno. Lično, smatram da ukoliko osvajanjem nekog takmičenja stičete pravo da izađete u Evropu, to takmičenje nijednog trenutka ne sme da bude potcenjeno. Svaki trofej je velika stvar - rekao je Stolica.

Meč između Vojvodine i Mladosti igra se u sredu od 17 sati na "Karađorđu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading