(VIDEO) Tužna java Liverpula na "Teatru snova", RAŠFORD REŠIO DERBI!

Autor:

Sport

10.03.2018

14:34 >> 14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su najvećeg rivala Liverpul 2:1 (2:0) u 200. derbiju dva najveća engleska kluba.

RepublikaFoto: twitter.com/Manchester United
Požrtvovani Markus Rašford je glavni junak derbija

Žoze Murinjo nadmudrio je Jirgena Klopa i dobio direktan obračun u borbi za drugo mesto u Premijer ligi.

Liverpul je imao apsolutnu kontrolu nad ritmom utakmice od prvog do poslednjeg minuta, ali je Junajted "slomio" rivala iz dve sjajne i skoro identične akcije.

Oba puta je David de Hea ispucao loptu, oba puta je Romelu Lukaku dobijao vazdušne duele duboko na teritoriji Liverpula, a potom dva puta Markus Rašford nadmudrio svog čuvara Aleksander-Arnolda i matirao nemoćnog Karijusa

Rašford je direktno presudio Liverpulu i tako doneo prvi trijumf jednoj od dve ekipe nakon četiri uzastopna remija ovih klubova u prethodnim okršajima.

Bilo je to prvi put od novembra 1993. da je neki igrač dao Liverpulu dva prvenstvena gola u uvodnih 25 minuta utakmice, a istorija je potom imala još jedan "upliv" u ovaj meč.

Naime, pune 24 godine i poraza od Ipsviča, odnosno čak 266 utakmica u šampionatu, Junajted nije izgubio ako je vodio na poluvremenu, što se samo potvrdilo i na ovom derbiju.

Vrlo lep autogol štopera Baija vratio je Liverpul u igru, ali uprkos dominaciji u posedu i broju kornera Junajted nije ponovo kapitulirao, pa je načinio veliki korak ka osvajanju druge pozicije u Premijer ligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading