MILORAD VUČELIĆ: Uvažavam sve klubove, ali bez Partizana i Zvezde naš fudbal je...

Autor:

Sport

09.03.2018

14:46 >> 15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić i potpredsednik Vladimir Vuletić govorili su o kazni FSS, kojom je Partizanu oduzeto dva boda.

RepublikaFoto: Starsport
Vuletić, Vučelić, Vazura

Vuletić je tokom prethodnog dana najavio da će klub podneti žalbu i Ustavnom i Upravnom sudu na ovakvu odluku.

- Izvršena je kriminalizacija slobode govora uvođenjem verbalnog delikta, kojeg ne sme biti u Srbiji. Na osnovu toga su oduzeta dva boda FK Partizan. Očekivao sam da se oglasi FSS i predsednik mu Slaviša Kokeza, da se sazove Odbor za hitna pitanja i da se opovrgne odluka koja krši Ustav Republike Srbije. Očekivao sam reakciju, ali je ona izostala.

- Ja ću, naravno, poštovati ovu odluku da ne bih naneo štetu Partizanu. Mi ćemo se žaliti svim istancama. Ne obraćajte mi se za izjave povodom ovih pitanja jer je meni zabranjeno da govorim. Lično ne bih poštovao odluku, ali pošto ima posledice po klub, neću ništa učiniti - kazao je predsednik FK Partizan Milorad Vučelić.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije u četvrtak je oduzela po dva boda Crvenoj zvezdi i Partizanu. Razlog je jednostavan - rat saopštenjima.

- Odluka je bila unapred donesena. Nije to inkvizitorski postupak, već mnogo gore. Mi smo na saslušanju pokazali potpuno uvažavanje, ponašali smo se u dobroj veri, ali bili smo poniženi i potcenjenji. Unapred je donesena odluka i očekivali smo reakciju Slaviše Kokeze i na to.

- Uvažavam sve klubove, ali bez Partizana i Zvezde naš fudbal  je ipak nešto drugo. Dok ta dva kluba budu postojala, rivaliteta će biti. On je nekad viteški, nekad je drugačiji...

Kao da su svi imuni od svega drugog, a sve treba svaliti na Partizan i Crvenu zvezdu, koji navodno rade nešto što nije tačno - dodao je Vučelić.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vuletić

 

Potpredsednik Vuletić je pozvao i ostale klubove da se priključe Partizanu u ovoj borbi.

- Nema ovde ničeg dobrog ni pravičnog. Mi jesmo rivali i bićemo rivali Crvenoj zvezdi, ali smatramo da je ono što govorimo nešto za šta treba da se založi Zvezda, ali i Bačka, Radnički, Mačva... Ovo zadire duboko u sportsku žilu kucavicu Srbije i srpskog fudbala.

- Suočavamo se sa načelima koji su neprincipijelni, a ponajmanje pravični. Član Izvršnog odbora FSS Dragiša Binić je FK Partizan prijavio disciplinskom organu preko šest pura. On nije reagovao na više izjava, saopštenja koja su dolazila od drugih klubova prema članu 85 dispilinskog prvilnika. Mi smo se suočavali sa nekoliko saopštenja od strane naših rivala, a koja su išla protiv interesa FSS. Gde je doslednost? Isto ponašanje u istim slučajevima?

- Taj Dragiša Binić biće predmet Disciplinske komisije po prijavi FK Partizan po članu 85, i dalje aktuelnog, mi se nadamo uskoro neustavnog - istakao je Vuletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading