Vidić savetuje bivši klub: DŽONSU I SMOLINGU JE POTREBNA POMOĆ!

Autor:

Sport

09.03.2018

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić činio je neprelazan tandem u odbrani sa Rijom Ferdinandom. Odbrana "Crvenih đavola" bila je čvrsta kao stena, što se ne može baš reći za sadašnji tim, a Vidić zna gde leži glavni problem.

Vidić je nekada bio neprelazan u Junajtedu

Ferguson je nakon njih dvojice pripremao Fila Džonsa i Krisa Smolinga za nove štopere, ali oni nisu dostigli te visine. Nakon njih je Murinjo kupio Lindelofa i Bajia, ali ni njih dvojica još uvek ne ulivaju preteranu sigurnost u odbrani.

Nemanja Vidić je prisustvovao trenerskom seminaru za polaganje UEFA Pro licence u Sent Džordž Parku i tom prilikom govorio o naslednicima u Junajtedu. Otkrio je da mu je krivo što zbog njegovih i Ferdinandovih povreda, Smoling i Džons nisu uspeli da odigraju dovoljno utakmica u tandemu sa nekim od njih dvojice iskusnijih i napreduju.

- Nisu imali sreće i tu pomoć da pored njih bude neki stariji igrač koji će više razmišljati. Nije to samo da imaš starijeg igrača pored sebe. Ako Fil Džons ima 24 godine i igra sa nekim od 34, onda je logično da će taj stariji igrač više razmišljati i koristiti mozak nego 24-godišnjak - otkrio je Vidić.

Naš bivši fudbaler kaže da je to nepovratno uticalo na smer u kom su se kretale njihove karijere.

- Da bi rasli, potrebno je da budu ohrabreni i da se osećaju komotno u svojoj ulozi. Ako izgubiš taj stav i počneš da se preispituješ 'Da li ja treba da budem ovde?' onda je teško igrati. Čak i kada pogreše, trebalo je da neko bude uz njih i da kaže 'Ok, pogrešio, tek mu je 24 godine. Gde si ti bio da mu pomogneš?' Oni nisu imali takvu vrstu pomoći - poručio je Vidić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading