Đuričić ne ističe belu zastavu: BENEVENTO ĆE OPSTATI U LIGI!

Autor:

Sport

07.03.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon konstantnog grejanja klupe u Sampdoriji naš fudbaler Filip Đuričić ponovo ima minute u nogama od kada je zimus prešao u Benevento na pozajmicu. Fenjeraš Serije A nema preteranih izgleda da zadrži prvoligaški status i naredne sezone, ali Đuričić ne želi da ističe belu zastavu.

RepublikaFoto: Starsport
Đuričić kaže da ima još prostora da unapredi igru

Izdanak omladinske škole Crvene zvezde odigrao je šest utakmica od dolaska u klub, upisao je i dve asistencije, a uprkos bodovnom zaostatku za SPAL-om koji je prvi iznad crte, veruje da lađe nisu potonule za Benevento.

- I dalje čvrsto verujemo u opstanak. Da bismo to ostvarili, potrebno je da pobedimo makar sedam od 10 narednih utakmica. To je jako težak zadatak, ali ako na stranu stavimo duele sa Juventusom, Lacijem i Milanom, ove ostale možemo da pobedimo. U komplikovanoj smo situaciji, ali idemo utakmicu po utakmicu - kaže Đuričić za italijanske medije.

Naredni meč Benevento igra u Firenci. Gostovanje Fiorentini biće nabijeno emocijama, pošto će to biti prvi ligaški susret od tragične smrti kapitena "Viole" Davidea Astorija.

- To je zaista velika tragedija. Fudbaleri danas prolaze rigorozne kontrole, ali nekada jednostavno ne možete ništa da uradite. Da sam ja igrač Fiorentine, igrao bih sa još većim motivom da ispoštujem Astorija. Mi ćemo izaći na teren sa ogromnim respektom, ali i željom da odnesemo tri boda kući.

Đuričić je u Beneventu dobio potrebnu minutažu posle neigranja u Sampdoriji…  

- Poslednje dve godine u Sampdoriji mi nisu bile dobre. Iskreno, ne znam zašto je to tako. Došao sam u Đenovu da napredujem ali nikada se nisam osetio dobrodošlim jer sa trenerom nisam uspeo da ostvarim dobar odnos.

Što se tiče aktulne forme, Đuričić kaže da se još uvek nalazi na 50 odsto svojih mogućnosti.

- Nisam igrao fudbal šest meseci i sada sam na 50 odsto svojih mogućnosti. Preferiram ulogu plemejkera u formaciji 4-2-3-1, ali je današnji fudbal malo drugačiji i zahteva veću svestranost. Ipak, na raspolaganju sam za sve što se traži od mene.  

Ipak, realnost je da Benevento neće izboriti opstanak, a Đuričić verovatno ne planira da igra u Seriji B.

- U Benevento sam došao na pozajmicu, ali ugovor sa Sampdorijom mi ističe na kraju sezone. U junu ću biti slobodan i tada ćemo pričati o mojoj budućnosti. Sa Beneventovim predsednikom Vigoritom sam se dogovorio da razgovaramo kada se sezona završi - zaključio je Đuričić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading