ZBOG NAMEŠTANJA: Partizan će teško do titule!

Autor:

Sport

09.02.2018

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbal je poseban krug pakla! To tvrdi predsednik Partizana Milorad Vučelić. On je prezadovoljan rezultatima iz prethodne sezone, plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope ove godine, ali ne vidi crno-bele sa duplom krunom ovog proleća. Čak ni sa šampionskim peharom.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Vučelić

ZVANIČNA UPOZORENJA

Razlog nije trenutnih devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, već "ono što je bilo i što nam tek predstoji", a tiče se neregularnosti u domaćem takmičenju.

Foto: Srpski telegraf

- Imamo odličnog trenera Miroslava Đukića, njegovu filozofiju igre, za koju se nadam da će uspeti da je sprovede uspešno do kraja. Međutim, on se vratio u Srbiju, u krug pakla. Na ove terene i ova nameštanja. Plašim se šta nam predstoji. Ne bih da budem prorok, ali Partizan će teško do titule, imajući sve elemente u vidu. Ne mislim na sastav tima i najvećeg trenera, već na ceo ambijent. Zbog nameštanja, a svi znamo da ga ima. Nije na meni i na novinarima da ga dokazujemo, ali ako vidite ko se povlači iz igre, s kojim timom igra, znate kako će se završiti 50 odsto utakmica. Naročito u drugom delu sezone. Pa UEFA je poslala pismo da je osam klubova označeno da namešta. Ona nikad nije odustala od tih upozorenja, zašto bih onda ja. Znate za probleme sa kladionicama - istakao je Vučelić poslednjeg dana priprema na Kipru.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Vučelić

IMAM ŠTA DA KAŽEM

Prvi čovek šampiona je usputno sagledao i sportsku stranu konstatujući da Zvezda interno ima bolji tim nego prošle godine, što je jedna od otežavajućih okolnosti. Međutim, brzo se vratio neregularnostima o kojima je spreman da govori i pod zakletvom.

- Imate igrače poput Saše Zdjelara, koji je došao da igra po poljanama, a sudije mu odlučuju utakmicu. Priznaju pogotke iz gol-auta, sviraju nepostojeće penale, poništavaju regularne golove. Unapred znate šta će taj arbitar da uradi, a šta mu je motiv? Da li ne zna svoj posao ili je nešto drugo u pitanju? A onda jedinog našeg sudiju sa rejtingom (prim. aut. Milorad Mažić) neki optužuju da nije dostojan za derbi. O ovome bih mogao da pričam i u istrazi, ali zavisi ko bi me pozvao na razgovor. Samo ako je nekome stalo da ispita u korist države, da iskaz bude poverljiv, da se ne pojavi prekosutra u nekim novinama. Samo tako bih mogao da pomognem svojim skromnim znanjem. Ne govorim o dokazima, već indikacijama i slutnjama - naglasio je Vučelić.

DONJI

Zvezda pravi razdor

Kada su u pitanju sve češći sukobi sa Crvenom zvezdom, Milorad Vučelić seme razdora vidi u komšijskom dvorištu.

- U tome prednjači Zvezda, to ne zavisi od Partizana. Mi samo nevoljno reagujemo na njihova saopštenja. I to ne na prvo, već na treće, peto. Eto, počeli su da komentarišu i naše utakmice. Naš rivalitet jeste žila kucavica srpskog fudbala, ali ta vrsta ponašanja je ispod svakog nivoa. Malo je sve to licemerno. Nalazimo se, ljubimo se, kažemo gde si, brate, a imamo zaraćene strane. Imamo, nažalost, i razbijene glave - naglašava predsednik crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading