Konte se drma klupa, a on ispostavlja uslove?

Sport

05.02.2018

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Čelsija Antonio Konte nalazi se u nemilosti većine članova uprave kluba, šuška se da mu od narednog duela sa Votfordom zavisi budućnost među "Plavcima", a italijanski trener u nezgodnom momentu izneo je zahteve za čelne ljude kluba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Konte želi dogovor sa upravom

Konte je eksplicitno zatražio da uprava stane na njegovu stranu i preko medija otvoreno kaže da su priče o njegovoj smeni čista izmišljotina. Italijan je nakon toga dodao i da želi da sedne za pregovorački sto i raspravlja o uslovima za produžetak saradnje.

Druga stavka, ne i manje važna, jeste transfer politika kluba. Konte traži da se na leto obezbede sredstva za tri igrača najviše klase, oko kojih bi se pravilo jezgro kluba za budućnost. Čelsi je letos doveo osam novih igrača, ali se čini da odlasci Dijega Koste i Nemanje Matića nisu adekvatno nadomešteni, pošto se Alvaro Morata i Tijemue Bakajoko nisu pokazali u pravom svetlu i dosta su varirali u formi tokom sezone.

Mediji su ga podržali što se tiče pojačanja, pošto je jasno da se Italijan nije sam pitao u vezi sa dolascima i odlascima igrača, a navodno se pominje i da Matić nije otišao jer ga je Konte pustio, već zato što je uprava želela nekako da napuni budžet nakon dovođenja Bakajoka iz Monaka.

Ukoliko Čelsi ne savlada Votford, Konte bi mogao da spakuje kofere, a glavni kandidat za novog trenera je bivši strateg Barselone Luis Enrike, dok brojni ostrvski mediji pominju čak i menadžera Bornmuta Edija Haua, koji je navodno spreman za saradnju i prelazak na klupu velikana iz Londona.

U isto vreme, od njegovog povratka na čelo "Azura" nema ništa, odbio je o tome i da razgovara, ima potpuno druge planove, vezane za klupski fudbal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading