ALEKS VIGO PORUČUJE: Voleće me "delije" ko Vildozu i Kampaca!

Autor:

Sport

01.03.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači se trude da se njih dvojica osećaju kao kod kuće, nadam se identičnoj podršci, kaže fudbaler Crvene zvezde.

ALEKS VIGO PORUČUJE: Voleće me "delije" ko Vildozu i Kampaca!

Foto: Starsport

Aleks Vigo

Argentinski desni bek Aleks Vigo (23) brzo je pokupio simpatije "delija", a u nastavku sezone priželjkuje tretman kod navijača kao što je to slučaj s njegovim sunarodnicima Lukom Vildozom i Fakundom Kampacom iz košarkaške sekcije Crvene zvezde.

Doskorašnji defanzivac River plate u razgovoru za Republiku govorio je i o prvim utiscima u Beogradu, ciljevima u nastavku sezone, predstojećem večitom derbiju s Partizanom (petak, 19.00).

Republika

Foto: Starsport

PODRŠKA Navijači Zvezde s Argentincima

- Naravno da bih voleo da dobijem ovacije, kao Vildoza i Kampaco, video sam snimke s utakmica. Navijači su ih zavoleli i trude se da se osećaju kao kod kuće. Zvezdina publika je sjajna, ljudi su srdačni i to potvrđuju svakodnevno. Nadam se da ću imati identičnu podršku, kao i moji sunarodnici. Nažalost, do sada nisam imao priliku da razgovaram s njima i da se upoznam, ali sam čuo da se radi o sjajnim momcima. Verujem da će se to uskoro promeniti, potrudiću se da posetim neku Zvezdinu košarkašku utakmicu u narednom periodu - počinje priču Aleks Vigo.

Najpre te očekuje večiti derbi. Šta navijači mogu da očekuju od tebe?

- Navijači sada na derbiju i uopšte u nastavku sezone mogu od mene da očekuju da ću se boriti do poslednjeg minuta. Drago mi je što delije to već sada prepoznaju. Siguran sam da ću, kako vreme bude odmicalo, biti sve bolji i da ću im zajedno sa saigračima doneti mnogo radosti.

Gol si već postigao, koji su naredni ciljevi?

- Upisao sam se u listu strelaca veoma brzo, što mi s aspekta samopouzdanja dosta znači. Ne želim da se opterećujem ciljevima, najbitnije mi je da na svakoj utakmici opravdam poverenje koje mi je ukazao trener Milojević. Borimo se za titulu, želimo da osvojimo prvenstvo, kao i Kup. Liga šampiona je takmičenje u kojem imam veliku želju da zaigram, pa ako bih morao da izdvojim, to je sledeći cilj.

Republika

Foto: Starsport

Aleks Vigo

 

Kakve su ti prve impresije o Srbiji?

- Utisci su sjajni. Imao sam određenu dozu straha s obzirom na to da nikada nisam igrao u Evropi, nisam znao šta da očekujem. Međutim, saigrači su me odlično prihvatili, navijači takođe, uživam u svakoj utakmici i danu u Crvenoj zvezdi. S obzirom na to da sam došao nedavno, nisam stigao da obiđem grad, ali sam dobio veliki broj preporuka šta treba da posetim. Radujem se upoznavanju Beograda, koji mi zasad deluje predivno.

Da li si znao nešto o Srbiji pre dolaska i ko ti je najviše pomogao da se adaptiraš?

- Nisam znao mnogo toga o Srbiji, ali sam čuo za Crvenu zvezdu. Bio sam upućen da se radi o velikom klubu, koji ima neverovatnu istoriju, svetskom i evropskom prvaku. Upravo to mi je bilo i više nego dovoljno za prelazak iz Argentine u Evropu. Kada sam stigao na pripreme, Ibanjez je bio tu za mene, pomogao mi je da se adaptiram. Hvala mu na savetima i podršci - zaključio je Vigo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading