Savić hrabri "Delije": NEĆEMO PREPUSTITI PREDNOST PARTIZANU!

Autor: Večernje novosti

Sport

28.01.2018

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Defanzivac Crvene zvezde Vujadin Savić izjavio je u intervjuu "Novostima" da se neće ponoviti prošla sezona kada je Partizan stigao prednost večitog rivala u drugom delu sezone u Super ligi.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Savić upozorava da nema opuštanja pred nastavak prvenstva

I pored svega toga, Savić ističe da je, barem za sada, fokus svih u klubu na mečeve sa moskovskim CSKA, koji i jesu pre na kalendaru.

- Napravili smo ogroman uspeh u Ligi Evrope. Time se svakako ne zadovoljavamo, ali sve što uradimo protiv CSKA, a daće bog i dalje, samo je plus. Prioritet je prvenstvo, moramo da vratimo titulu na "Marakanu". Nećemo da dopustimo da ispustimo prednost, a pogotovo da nas Partizan prestigne po broju titula. Niko od nas to neće dozvoliti, borićemo se muški da do toga ne dođe - kaže Savić za "Novosti".

Zvezda je stekla određeno iskustvo i čvrstinu tokom 14 odigranih evropskih mečeva ove sezone.

- Svakako će nam to biti od koristi u dvomeču sa CSKA. Mi smo odigrali 14 utakmica do šesnaestine finala, a primera radi, moj otac Dušan je odigrao 12 mečeva u Kupu UEFA, a igrao je finale. Sa svakom novom utakmicom smo dobijali na samopouzdanju i svaka je donosila nešto novo. Veliko, značajno iskustvo.

On kaže da nastavak šampionata čekaju kao da su izjednačeni na tabeli sa Partizanom.

- Devet bodova znači nešto, a istovremeno i ne znači ništa. To je prividna razlika jer je sad devet, a ako ostane ovako do do plej-ofa, samo je pet. Ništa nije rešeno, 15 utakmica je pred nama i one su nam najvažnije ovog proleća.

Jedina mrlja iz prvog dela sezone po Saviću je kazna UEFA zbog koje bi Zvezda mogla da CSKA dočeka pred praznim tribinama, umesto sa 50.000 "Delija".

- Bio bi veliki hendikep ako UEFA ne promeni odluku. Iskreno se nadam da će nam uvažiti žalbu i da ćemo imati tu dodatnu snagu s tribina. Kad navijači napune "Marakanu", jednostavno je nemoguće da ne date i više od maksimuma. S njima imamo veće šanse da prođemo CSKA - uveren je Savić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading