EMERI PRED OTKAZOM: PSŽ sprema ponudu za Zidana?

Autor:

Sport

22.01.2018

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici francuskog prvoligaša Pari Sen Žermena planiraju da na kraju sezone angažuju dosadašnjeg trenera Reala Zinedina Zidana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zidan napušta Real na kraju sezone?

Španski mediji prenose da će Zidan na kraju sezone da zameni sadašnjeg trenera "svetaca" Unaija Emerija.

Isti list navodi da bi Zidan mogao da napusti madridski klub pošto su čelnici Reala odlučili da dozvole Kristijanu Ronaldu da napusti ekipu na kraju sezone.

Emeri bi mogao da dobije otkaz ako sa PSŽ-om ne osvoji Ligu šampiona. PSŽ i Real će se sastati uskoro u osmini finala Lige šampiona. Zidan je osvajao titule evropskog šampiona sa Realom, a to je adut čelnika "svetaca" u potrazi za novim trenerom.

PSŽ je prošle sezone eliminisan od Barselone u Ligi šampiona iako je prvi meč dobio sa 4:0. Barselona je u revanšu slavila sa 6:1, a čelnici "svetaca" kao glavnog krivca na neuspeh su označili Emerija.

Španski mediji navode da je jedan od razloga za dovođenje Zidana taj što je Francuz pa će lakše komunicirati sa igračima, iako u PSŽ-u uglavnom igraju strani fudbaleri. Treći razlog je Zidanova sposobnost da dovede velike igrače da igraju za njega.

Zidanov ugovor sa Realom ističe 2020. godine, ali madridski klub ne blista ove sezone u španskom prvenstvu zbog čega bi Francuz mogao da napusti ekipu na kraju sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading