Direktor Partizana znao da ubode: IVIČINE BOMBE DONELE 7.700.000 €!

Autor:

Sport

19.01.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bombe Ivice Ilieva donele su Partizanu 7.700.000 evra! Fudbaleri koje je sportski direktor šampiona Srbije označio kao kapitalna pojačanja koristeći termin "bomba" ne samo što su podigli nivo igre crno-belih već su i dobro napunili kasu kluba iz Humske.

RepublikaFoto: Starsport
Iliev imao njuh za dobra pojačanja

Priča je zaokružena transferom Evertona u redove člana Serije A - Spala. Brazilac je imao samo šest meseci do kraja ugovora, pa je suma od 600.000 evra za njegov transfer sasvim zadovoljavajuća ako se zna da je na leto mogao da napusti klub kao slobodan igrač.

SPORNI GOGUA

Pre njega su klub napustile ostale Ivičine granate. Najviše novca, ali i radosti navijačima doneo je Brazilac Leonardo, koji je prodat El Ahliju iz Džede za 4.000.000 evra. Golgeter Uroš Đurđević pojačao je Olimpijakos za 2.500.000 evra.

Poslednja bomba koja nije imala jačinu ni petarde bio je problematični štoper Sedrik Gogua. Odigrao je odličnih šest meseci, ali je posle kršio klupsku disciplinu i pokazana su mu vrata. Ipak, i na njemu su u Humskoj zaradili 600.000 evra jer je samovoljno prešao u letonsku Rigu, koja je izgubila spor pred FIFA i mora taj novac da isplati Partizanu.

Iliev: Sa pomenutim igračima smo finansijski prošli iznad očekivanja

- Više neću bacati bombe, to je bilo u euforiji. Suma koju smo zaradili je ozbiljna, a mogla je da bude i veća da smo se ranije odlučili da prodamo neke igrače. To se pre svega odnosi na Evertona, ali i na Goguu. Na kraju smo i na njemu zaradili. U njega sam više verovao, ali kao i svi ostali, i on je dao rezultat u prvih šest meseci - rekao je Iliev za Srpski telegraf.

NIKO KAO EVERTON

On se potom osvrnuo na preostale transfere apostrofirajući odlazak Evertona.

- Takav igrač se retko viđa, tu energiju koju on poseduje teško možete da vidite. Navijači su to prepoznali, on je jedan od stranaca koji je najviše dao klubu. Treba imati u vidu da Everton ima 30 godina i da je kao takav otišao iz naše lige u ekipu koja igra Seriju A - jedno od pet najkvalitetnijih takmičenja u Evropi. Kada sve zaokružimo sa Leonardom i Đurđevićem, finansijski smo prošli iznad očekivanja - istakao je Iliev.

OVO SU BOMBE IVICE ILIEVA

Sedrik Gogua Riga 600.000

Leonardo El Ahli Džeda 4.000.000

Uroš Đurđević Olimpijakos 2.500.000

Everton Spal 600.000

Ukupno: 7.700.000

* Sume su u evrima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading