ŠTO TAKO, BRAĆO? OLIMPIJAKOS ZELENAŠIO ZVEZDU ZBOG BENA!

Autor:

Sport

15.01.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijačke frakcije su u bratskim odnosima, ali uprave Crvene zvezde i Olimpijakosa teško da će ikad biti na tom nivou, naročito posle bezobrazluka koji su pokušali Grci prilikom dolaska napadača El Fardu Bena Nabuana na Marakanu!

RepublikaFoto: Starsport
Dželat: Ben izbacio Partizan iz kvalifikacija za LŠ

Momak sa Komorskih ostrva prošao je lekarske preglede i potpisao ugovor do leta 2020. godine, ali je malo falilo da do realizacije transfera na kom je insistirao trener Vladan Milojević ne dođe!

A sve zbog toga što je rukovodstvo Olimpijakosa pokušalo da zelenaši beogradske crveno-bele jako čudnom klauzulom. Naime, Grci su insistirali na tome da se u ugovor ubaci stavka po kojoj bi Zvezda bila dužna da plati 25 odsto veću cenu, i to ako zakasni više od pet dana prilikom uplate prve rate, koja iznosi 200.000 evra.

PRITISKALI I IGRAČA

Kako je celokupan transfer ugovoren za sumu od 500.000 evra, klub iz Ljutice Bogdana bi u slučaju kašnjenja morao da plati čak 125.000 evra više, odnosno ukupno 625.000 evra!

Uprava sa predsednikom Svetozarom Mijailovićem i generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem na čelu, naravno, nije htela ni da čuje za to, pa su se dogovorili da eventualna kamata bude 15 odsto, ali na godišnjem nivou. Olimpijakos je pritiskao samog fudbalera. Insistirali su da se Ben odrekne zaostalih obaveza, što je afrički napadač i učinio, pa se odmah ukrcao na avion za Beograd.

Benu neće biti problem da se privikne na novi klub jer poznaje Damjena le Taleka i Gelora Kangu, koji, doduše, uskoro treba da napuste klub.

- Znam Le Taleka, iz istog smo grada, znam Kangu, a čuo sam i za Boaćija. To znači da su ti igrači dobri jer ih znaju ljudi i van Srbije. Le Talek mi je rekao da imamo jako dobar tim, da su svi kao porodica. Za mene je to bitno. Čuo sam i da je Beograd jedno neverovatno mesto. Jako je lepo znati sve te stvari pre nego što dođete u neki novi klub - rekao je Ben za klupsku televiziju.

RepublikaFoto: Starsport

DUŽAN MILOJU

Kao jedan od glavnih razloga za dolazak na Marakanu, Ben je istakao, naravno, trenera Vladana Milojevića, koji ga je preporodio u Panioniosu.

- Srećan sam što sam došao u Zvezdu jer to je najveći klub u Srbiji. Biće mi čast da igram za ovaj tim. Trener Milojević je želeo da dođem. Poznajem ga dobro i to je bilo bitno u mojoj odluci. Mnogo mi je pomogao dok sam bio na pozajmici u Panioniosu. Načinio je od mene boljeg igrača i zato sam i rekao da je to što me on želi bilo presudno. Ako uspemo da ponovimo ono što smo uradili u Grčkoj, biće veoma, veoma dobro za sve nas. Dopada mi se, jako je dobar trener.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading