Zvezda prodala vezistu češkom klubu: KANGA OTIŠAO U SPARTU ZA MILION EVRA!

Autor:

Sport

13.01.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ofanzivni vezista Crvene zvezde Gelor Kanga u petak se pojavio na testiranju igrača u Košutnjaku, ali će karijeru nastaviti u redovima Sparte iz Praga! Uprava crveno-belih postigla je dogovor sa češkim klubom, a Gabonac će imati duplo veću platu i trebalo bi godišnje da inkasira milion evra.

RepublikaFoto: Tanjug
Kanga odlazi iz srpskog fudbala

Zvezdi će na ime transfera pripasti 800.000 evra, što i nije tako loša suma s obzirom na to da je Kangi ugovor na Marakani isticao za šest meseci.

On je drugi fudbaler Zvezde koji u poslednjih godinu dana prelazi u Spartu, a pre njega u tom pravcu otišao je Srđan Plavšić. Klub iz Ljutice Bogdana od letos je na putu ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Kanga je u Zvezdu stigao 2016. godine iz ruskog Rostova na insistiranje nekadašnjeg trenera Miodraga Grofa Božovića, a na 59 utakmica postigao je 13 golova.

Lider Superlige još nije pronašao igrača koji bi trebalo da zameni Gabonca na poziciji organizatora igre. Spekulisalo se da bi to mogli da budu Filip Đuričić ili Mirko Ivanić, ali se to nije realizovalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading