GROBARI PROKLINJU MAJ: Stranac SPAKOVAO KOFERE i NAPUSTIO Partizan!

Autor:

Sport

03.05.2022

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama u Humskoj!

GROBARI PROKLINJU MAJ: Stranac SPAKOVAO KOFERE i NAPUSTIO Partizan!

Foto: Starsport

Igrači Partizana

Pre godinu dana, zvezda FK Partizan, Japanac Takuma Asano, pod velom tajne je nestao iz Beograda i napustio klub.

Nedugo zatim, objavio je da je napustio zbog toga što ga, prema njegovim rečima, nisu dovoljno poštovali u klubu. Kasnije se saznalo da je nastao sukob interesa u vezi njegove plate. Očigledno je Asano imao zasnovane razloge, jer mu je UEFA dozvolila da napusti klub, a on sada nastupa za nemački Bohum.

Predsednik FK Partizan, Milorad Vučelić se oglasio u vezi ovoga.

- Slučaj Asano će doživeti epilog na sudu. Nadležan je i naš sud po ugovoru koji je potpisan, i nadležni su organi FIFA. Ovo je verovatno prevara u kojoj je učestvovao jedan strani klub, koji je s Asanom hteo da izbegne da plaća transfer Partizanu, i da je na taj način, da dobije više para, i on sam bio deo toga - rekao je.

Zatim je dodao.

- Govori se da smo mi zlostavljali, ponižavali ili ucenjivali i da su mu kasnile plate. Dakle ovako, 5.10.2020. Asano je dobio platu. Pa onda 4.11. je dobio platu. Pa 8.12. je dobio platu, 12.1. je dobio platu, 18.2.2021. je dobio platu, 26.3. je dobio platu i deo duga od ranije. I 5.5. je trebalo da dobije platu da nije njegovog odlaska. Tako je on ponižavan, a u FIFA postoji pravilo, da igraču mora da bude ugrožen status ili egzistencija - dodao je.

 

 

Izjavio je i to da se Asanu nimalo nije svidelo smanjenje plate koje je nastalo kao posledica pandemije.

- Asano sa tim samo u ovoj godini bi do sada dobio 240.000 evra. On je to zaradio, ja samo kažem da mu ne bi bila ugrožena egzistencija u Srbiji. On je spreman da nas tuži za COVID plate koje su umanjene i u Realu i u Interu i svuda. On je naplatio svoje igre i te kako. I po našim zakonima, on ne može da raskine ugovor jednostrano na ovaj način. Naročito jer nijednim aktom ni on ni advokati nisu rekli "ako ne platite, mi raskidamo ugovor". A to upozorenje je nužno, to kažu i naši i FIFA propisi - zaključio je.

Podsećamo da je Asano došao 2019. godine iz Arsenala za odštetu od milion evra. U trenutku napuštanja kluba bio je najbolji strelac sa 18 pogodaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading