MEDIJI: Mesi odlazi besplatno iz Barse, ako Katalonija postane nezavisna!

Autor:

Sport

05.01.2018

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi napustiće ekipu sa Nou Kampa, ako Katalonija postane nezavisna država, tvrdi španski list "El Mundo".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi je miljenik navijača Barselone

Mesi (30) je u novembru prošle godine produžio ugovor sa Barselonom do juna 2021. Obeštećenje za argentinskog fudbalera iznosi 700 miliona evra. Mesi je samo za produženje ugovora dobio 50 miliona evra. On godišnje u katalonskom klubu zarađuje 43 miliona evra i to bez bonusa.

Španski list tvrdi da u Mesijevom ugovoru postoji klauzula da će on biti igrač Barselone ako se taj klub bude takmičio u španskoj, engleskoj, nemačkoj i francuskoj ligi.

Otkupna klauzula od 700 miliona evra prestaće da važi, ukoliko proglašenjem Katalonije, kao nezavisne države, Barselona ne bude igrala u Primeri, a ne dobije dozvolu za nastup u najjačim evropskim nacionalnim šampionatima.

- Mesi potpuno razume situaciju, ali vodi računa o karijeri i smatra da igranje u katalonskoj ligi ne bi bilo prihvatljivo za njega - navodi španski list.

Kako navodi list, u slučaju takvog raspleta i formiranja katalonske lige, Barselona bi se našla u velikom problemu, jer bi najbolji igrači mogli da krenu Mesijevim stopama.

Mesi je član Barselone od 2000. godine. On je za Barselonu odigrao 608 utakmica i postigao je 526 golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading