Sedam godina je igrao u Arsenalu, a sada je beskućnik

Autor:

Sport

24.12.2017

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emanuel Eboue je punih 7 godina bio član Arsenala. Od 2004. do 2011. je odigrao ukupno 214 utakmica za Arsenal, a kasnije igrao i za Galatasaraj, a sa karijerom je prekinuo nakon što ga je FIFA prošle godine suspendovala zbog dugova bivšem menadžeru.

RepublikaFoto: youtube.com/PUMA
Emanuel Ebue

Sada je jasno zbog čega je taj dug nastao – naime, Eboue je bankrotirao, a uskoro bi mogao postati i beskućnik jer se mora iseliti iz svoje londonske kuće.

- Nemam više novca da bih si priuštio advokata. Još uvek živim u kući, ali sam uplašen jer ne znam kada će policija doći. Ponekad izgasim svetlo jer ne želim da ljudi vide da sam unutra, a često i stavljam stvari iza vrata da ih je teško otvoriti. Ovo je moja kuća. Namučio sam se da bih je kupio, a sada sam uplašen. Ne želim prodati odeću ni ostale stvari koje imam. Boriću se do kraja jer ovo nije pošteno - rekao je za engleski Miror.

Ovaj bivši reprezentativac Obale Slonovače sav novac je izgubio u brakorazvodnoj parnici. Sud je sav novac dodelio njegovoj bivšoj supruzi Aureliji. Eboue priznaje kako se nikada nije zamarao novcem, odnosno nije ga kontrolisao. Nakon što se oženio, Aurelija je preuzela brigu oko financija.

- Kada se sada osvrnem na karijeru, jasno mi je da sam bio naivan. Zašto o svemu nisam razmišljao ranije? Teško mi je, jako mi je teško. Sav novac koji sam zaradio slao sam supruzi za našu decu. U Turskoj sam zaradio 8 miliona evra. Poslao sam 7 miliona u Englesku. Što god je tražila da potpišem, potpisao sam. Ona je moja supruga - rekao je Ebue.

U parnici mu je zabranjeno da viđa i svoju djecu - Klaru (14), Maevu (12), Matisa (9).

- To me jako boli. Pre su me zvali na telefon, ali sada nemam nikakvog kontakta. Jako me boli što sam sam bez njih - požalio se Ebue.

U celoj priči ostalo mu je jako malo prijatelja. Jedan od njih je fudbaler Lomano Lua Lua, a najviše poštuje prijateljicu Jasmin Razak kod koje ponekad prespava kada ne želi da bude kod od kuće.

- Njenu kuću zovem 'bunker'. Tu mogu da se sakrijem. Ona ima decu koje ne želim uznemiravati pa spavam na podu - rekao je nekadašnji fudbaler Arsenala.

Eboue priznaje da je dosta grešio, ali se sada kaje.

- Kada vidim Tijerija Anrija na televiziji sretan sam zbog njega, ali sam posramljen zbog moje situacije. Kada god vidim nekog od prijatelja na televiziji, kažem sebi kako trebao da budem tamo. Teško mi je da ih gledam - rekao je nekada odlični defanzivac.

Nada se da bi možda mogao dobiti neki posao u fudbalu, pre svega u Arsenalu.

- Prihvatio bih bilo kakvu pomoć, ali ako bi me moj bivši klub zvao, bio bih jako, jako sretan. Možda bih mogao da pomognem mladim igračima - ravršio je Ebue.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading