Donaruma i De Hea povlače nogu, pet najboljih golmana sveta menja klub?!

Autor:

Sport

12.12.2017

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se Bufon povuče i Donaruma ode iz Milana, mogli bi da nas sačeka pravo ludilo, najveće golmanske seobe u istoriji prelaznog roka. Takođe, mogao bi da bude srušen i svetski rekord.

RepublikaFoto: instagram.com/gigiodonna99
Đanluiđi Donarauma

Slučaj "Donaruma" uzdrmao je Italiju, pismo koje je mladi golman, verovatno pod pritiskom Rajole poslao klubu je pokrenulo mnoge spekulacije. Jasno je, on želi da ode, ali u Milanu su mirni. Tokom popodneva će uslediti sastanak, poručiće mu da može da ide, ali samo u slučaju ponude koja se ne odbija.

Klauzule nisu unešene u ugovor, Rajola upravo i ide na to da izbegne plaćanje eventualne obavezne odštete od 40 miliona, koja je bila dogovorena u slučaju da se "Rosoneri" ne plasiraju u Ligu šampiona. To je sada naučna fantastika, ukoliko ne osvoje LE. Tada bi ušli u evropsku elitu, pa bi klauzula mogla da bude 70 miliona.

Ali, kakve su Rajoline opcije. PSŽ je zainteresovan, spreman da Donarumi plati ogroman novac, ali oni moraju da isplate transfer Mbapea, pitanje je koliko će novca imati zbog FFP, zbog toga, ali i svoje ogromne komisije, Rajola pokušava da oslobodi Donarumu obaveze na sudu, tvrdnjom da je pod psihološkim pritiskom potpisao ugovor. U Milanu se smeju, psihologija je teško izgovor ako potpišete da ćete dobijati 6 miliona po sezoni, što je bruto 11, koliko Donaruma košta Milan.

RepublikaFoto: instagram.com/d_degeaofficial
David De Hea

Rajola ima i drugu opciju, ona bi mogla da zavisi od Junajteda, tačnije spremnosti da se proda De Hea. Mediji u Španiji pišu da dolazak Kepe nema veze sa De Heom, da Perez nije odustao, i pored toga što se u ekipi mršte, pre svih Ramos. Naime, golman Junajteda bi imao platu od 12 miliona evra, drugu u klubu, s obzirom da će Bejl otići. Ako, De Hea stigne u Real, onda bi Rajola jasno mogao Donarumu da odvede u Mančester Junajted kome nije problem ni obeštećenje, ni plata za golmana.

To bi dalje uslovilo nova pomeranja, recimo, odlazak Bufona u penziju tera mnoge da se zapitaju hoće li Juve tražiti još jednog golmana pored Šćešnjog? Njima je navodno Bilbao nudio Kepu, ali oni su to odbili. Danas se priča da ciljaju baš Navasa iz Reala koga želi i Arsenal.

Foto: instagram.com/thibautcourtois
Tibo Kurtoa

I to nije sve, Jan Oblak bi mogao da napusti Atletiko, njega žele i Murinjo, ali i Čelsi, u slučaju da Kurtoa ode. Recimo, "Plavci" ne bi imali ništa protiv da ispune želju Belgijanca da se vrati u Madrid gde mu žive dvoje dece, ako bi dobili Oblaka.

Sledeće leto bi dakle moglo da bude zaista neverovatno, da veliki broj golmana promeni sredinu, a sve bi moglo da krene upravo od Donarume, na šta bi se nadovezao De Hea.

U tom slučaju, čeka nas lančana reakcija, pa će verovatno biti srušen rekord Bufona s početka veka, kada je u pitanju visina transfera golmana. On je uz bonuse Parmi plaćen 60 miliona evra.

U ovom trenutku samo Barselona i Bajern ne brinu, Nojer i Ter Štegen su sigurni. Golmana će tražiti i Liverpul, pominje se dolazak Kasiljasa, a videćemo i šta će učiniti Venger, ako se zaista povuče Petr Čeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading