(VIDEO) NEJMAR NAPADA "ORLOVE": Srbija u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom!

Autor:

Sport

01.12.2017

15:02 >> 15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi E sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kostarike na Svetskom prvenstvu u Rusiji, odlučeno je žrebom u Moskvi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sastavi grupa na SP

Srbija će prvi meč odigrati 17. juna protiv Kostarike u Samari, potom sledi duel protiv Švajcarske 22. juna u Kalinjingradu i na kraju protiv Brazila 27. juna u Moskvi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP


 

Svetsko prvenstvo biće održano od 14. juna do 15. jula sledeće godine. Prvi meč na Mundijalu biće odigran 14. juna, a sastaće se Rusija i Saudijska Arabija.

 

Sastavi grupa:

GRUPA A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija.

GRUPA B: Portugal, Španija, Iran, Maroko.

GRUPA C: Francuska, Peru, Danska, Australija.

GRUPA D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija.

GRUPA E: Brazil, Švajcarska, Kostarika, Srbija.

GRUPA F: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja.

GRUPA G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama.

GRUPA H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan.

 

16:30 - Počeo je žreb za SP
 

 

 


16:25 - Lineker predstavio pomoćnike na žrebu.
Gordon Benks (Engleska)
Nikita Simonjan (Rusija)
Dijego Forlan (Urugvaj)
Dijego Armando Maradona (Artgentina)
Loran Blan (Francuska)
Kafu (Brazil)
Karles Pujol (Španija)
Fabio Kanavaro (Italija)

RepublikaFoto: Tanug/AP

16:20 - Igra Mojsijeva
Prisutne u Kremlju zabavlja Ruski nacionalni teatar. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP


 

 

16:15 - Klose je doneo pehar
Najbolji strelac svetskih prvenstava svih vremena Miroslav Klose izneo je pehar namenjen svetskom šampionatu. Aktuelni šampion sveta je Nemačka

RepublikaFoto: Tanjug/AP


16:05 - Đani Infantino: Zahvaljujem Putinu i ruskoj vladi 
Prvi čovek FIFA Đani Infantino zahvalio je organizatorima SP, Putinu i ruskoj vladi: SP će biti odigrano na 11 stadiona, minimum 1,5 miliona ljudi će doći, a verujem da će svi gradovi domaćini biti sjajni. Hvala ruskom narodu koji se potrudio da sve dođe do neverovatnog nivoa - rekao je Infantino.

16.00 - Vladimir Putin: Ovo će biti šampionat mira
Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se prisutnima: Došli smo do završne faze, 32 najbolje fudbalske reprezentacije, saznaće imena svojih protivnika u osam grupa. Sa velikim nestrpljenjem Rusija očekuje ovaj šampionat i radujemo se što će najbolji svetski fudbaleri svo svoje majstorstvo i umeće pokazati upravo u našoj zemlji. Nadamo se da će ovo Svetsko prvenstvo promovisati pre svega Rusiju i dobar fudbal. Iza nas je naporan rad, mnogo toga smo uradili tokom priprema. Dali smo sve od sebe da u svim regionima sve bude spremno za Svetsko prvenstvo. Očekujemo da Rusija opravda ulogu domaćina. Šaljemo svima poruku prijateljstva i sigurni smo da nas očekuje spektakularni turnir. Predstojeći Mundijal će pre svega biti promocija fudbala i prilika za značajan napredak mladih jer je to najvažnije – da oni koji dolaze uživaju u fudbalu. Ovo će biti turnir mira i nadam se da će biti jedno od najbolje organizovanih. Mnogi ruski fudbaleri veoma su značajni u istoriji svetskih prvenstava, pre svega je to legendarni golman Lav Jašin, ali i mnogi drugi - rekao je Putin.

 

 

 

 

 

 

Program na svečanoj ceremoniji žreba, koja se održava u Kremlju, vodiće nekada sjajni centarfor engleske reprezentacije Gari Lineker, a asistiraće mu poznata ruska sportska novinarka Marija Komandnaja, ali i Dijego Maradona, Loran Blan, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Karles Pujol, Gordon Benks i Nikita Simonjan.

 

 

The one and only @maradona is with us. #worldcupdraw

A post shared by Gary Lineker (@garylineker) on Dec 1, 2017 at 2:38am PST

 


Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u četvrtom šeširu. U njemu su još Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja i Saudijska Arabija.

Prvi šešir čine Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska.

U drugom su Španija, Peru, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj i Hrvatska, dok se u trećem nalaze Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal i Iran.

Svetsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 gradova Rusije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading