Maksimović: Poštujem BiH, ALI SRBIJA JE MOJA ZEMLJA!

Autor:

Sport

21.11.2017

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović rekao je u intervjuu za sarajevski portal "SportSport" da nije imao dilemu u izboru selekcije iako je rođen u BiH.

RepublikaFoto: instagram.com/nemanjamaksimovic6
Maksimović ima želju da obuče dres "Orlova"

- Ja poštujem i volim Bosnu i Hercegovinu, ali nisam imao dilemu po pitanju toga za koga ću igrati. U Srbiji sam proveo ceo život, igrao za omladinske selekcije i bio je logičan sled događaja da doguram i do A tima -rekao je Maksimović, kojem je otac iz malog bosanskog gradića Han Pijeska, za "SportSport".

Maksimović je u Srbiji nastupao samo za mlađe selekcije Loznice i Crvene zvezde, a prve profesionalne korake napravio je u slovenačkim Domžalama. Međutim, pravi talenat iskazao je tek u kazahstanskoj Astani.

- Sa 19 godina otići u Kazahstan nije bila nimalo jednostavna odluka. Znao sam da mi Astana može da donese mnogo toga dobrog, ali takođe, moglo je da se desi i mnogo toga lošeg. Srećom, to se pokazalo kao pravi put za mene. Astana je klub koji je po nivou i uslovima daleko iznad zemlje u kojoj se nalazi i lige u kojoj igra. U startu je bilo lako prilagoditi se, jer je u klubu bilo dosta igrača s naših prostora, počevši od Aničića, Erića, Ilića, kasnije su došli Despotović, Ibraimi - kaže naš fudbaler. 

Odlične predstave u Astani preporučile su ga i za španskog velikana Valensiju.

- Valensija je u prethodnim godinama bila u blagom padu što se tiče rezultata, ali ovaj klub je, uz dužno poštovanje prema ostalima, među tri najveća u Španiji. Kada se otvorila opcija da dođem na "Mestalju", nisam se mnogo dvoumio, pogotovo kada sam kroz razgovor s bivšim sportskim direktorom video da postoji jasna vizija. Ovde sam nov, malo manje igram, ali borim se za šansu koju ću, nadam se, iskoristiti. Razgovarao sam i sa trenerom oko toga. Rekao mi je da dobro radim, da sam mlad i da moje vreme tek dolazi - rekao je Maksimović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading