Napravićemo pakao Portu, moramo dalje

Autor:

Sport

21.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina karata za prolaz u osminu finala Lige šampiona iz grupa E, F, G i H mogla bi da bude podeljena večeras, kolo pre kraja grupne faze. To priželjkuju i simpatizeri Bešiktaša, koji u Istanbulu dočekuje Porto u meču 5. kola, iz kojeg im je bod dovoljan za najveći klupski uspeh.

Ulazi u istoriju: Duško Tošić

Jedan od stubova turskog tima je srpski reprezentativac Duško Tošić, koji je svestan da sve od njih zavisi, baš kao i kada su pobedili u Portugalu (3:1).

- Imamo sve u našim rukama, sami odlučujemo, ali opet to ne mora ništa da znači. Igramo protiv ekipe koja godinama prolazi grupnu fazu takmičenja i neće biti nimalo lako. Treba jedan bod da bismo osigurali prvo mesto i prolaz dalje, a to je za Bešiktaš prvi put u istoriji. Koliko je bitna ova utakmica, govori podatak da su sve karte otišle za samo deset minuta. Sprema se vrela atmosfera - rekao je Tošić za Srpski telegraf.

Kada su u pitanju ostali susreti večeri, u istoj Grupi G Lajpcig vreba svoju priliku i navija za Turke, a u neverovatno spletu okolnosti dalje može čak i Monako. U Grupi E, ko pobedi u dvoboju Sevilje i Liverpula zakomplikovaće život rivalu jer u igru ulazi Spartak u slučaju već viđenog trijumfa nad Mariborom.

Istovremeno, Napoli pred svojim navijačima juri poslednji voz kao bi ostao u trci za drugo mesto F grupe, a za to mu je potreban trijumf nad direktnim rivalom Šahtjorom. Real na Kipru protiv APOEL ima priliku da se pridruži Totenhemu u nokaut fazi, a ako Dortmund kod kuće savlada Engleze, Madriđani se mogu nadati i prvom mestu u H grupi.

Liga šampiona 5. kolo - utorak

 

Grupa E

Spartak (M) - Maribor   18.00         

Sevilja - Liverpul    20.45

1. Liverpul      8
2. Sevilja           7
3. Spartak (M)   5

4. Maribor         1

Grupa F

Napoli - Šahtjor 20.45

Mančester siti - Fejnord   20.45

1. Mančester siti      12

2. Šahtjor           9
3. Napoli           3
4. Fejnord          0

Grupa G

Bešiktaš - Porto 18.00

Monako - Lajpcig   20.45

1. Bešiktaš   10

2. Porto       6
3. Lajpcig    4
4. Monako   2
Grupa H

Dortmund - Totenhem  20.45

APOEL - Real   20.45

1. Totenhem     10

2. Real                 7

3. Dortmund      2

4. APOEL              2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading