Dmitrović za "Srpski telegraf" posle gola sa bele tačke: ŠUTIRAO BIH PENAL I ZA SRBIJU!

Autor:

Sport

22.01.2021

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije Marko Dmitrović u žiži je javnosti posle pogotka koji je postigao sa bele tačke. U razgovoru za "Srpski telegraf" čuvar mreže "Orlova" obradovao je navijače smelom izjavom.

Marko Dmitrović spreman je da postiže golove i u nacionalnoj selekciji
Kako kaže, i za nacionalnu selekciju je spreman na isto.

- Ne bi mi bio problem da isto uradim i za nacionalni tim, ali nije realno, imamo odlične izvođače - realan je golman Eibara.

Golman Eibara Marko Dmitrović (28) postao je zvezda u španskom, ali i srpskom fudbalu nakon što je šutirao penal i savladao Jana Oblaka s bele tačke u porazu njegovog tima od madridskog Atletika (1:2) na domaćem terenu.

Pogodak reprezentativca Srbije ima i posebnu težinu jer se 19 godina čekalo da čuvar mreže bude strelac na utakmici u španskoj Primeri, a on je postao tek sedmi golman kojem je to uspelo u istoriji La Lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čekalo se 19 godina da golman u La Ligi ponovo postigne gol

Rođeni Subotičanin je u intervjuu za "Srpski telegraf" govorio o tome kako je došlo do toga da bude izvođač jedanaesterca, o pripremi za ovakav poduhvat i da li bi isto uradio u dresu nacionalnog tima u kojem je upisao 16 nastupa.

* Kako je došlo do toga da šutiraš penal?

- Imao sam dogovor s trenerom još od prošlog kola. Imali smo nekoliko promašenih penala i na kraju je šef poručio da sam ja sledeći izvođač. Rekao je da ima najveće poverenje u mene i da je to njegova odluka i da ga ne zanima šta drugi misle.

* Da li bi isto uradio i u dresu Srbije?

- Šutirao bih, što da ne. Ipak, mislim da nije realno pošto imamo tri-četiri odlična izvođača i neću da im se mešam u posao.

* Reci nam nešto o pripremi golmana za ovako nešto?

- Na treningu nas šef dosta koristi u igri, glumimo defanzivce i dosta radimo nogama. Što se mene lično tiče, ja ostajem posle treninga uvek da šutiram penale i slobodnjake, tako da sam spreman u svakom trenutku.

Ni reč o Sevilji, bitniji je opstanak Eibara!

Da li je istina da prelaziš u Sevilju na kraju sezone?

- Imam ugovor do leta u Eibaru, maksimalno sam fokusiran da izborimo opstanak. Za buduće korake mogu da pričam tek kada se završi sezona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrović ni o čemu osim o opstanku Eibara ne razmišlja

* Šta ti je rekao Oblak kada te je video s loptom?

- Prišao mi je, ali ništa konkretno nije rekao, pokušao je da me zbuni, iznenadio se, kao i njegovi saigrači.

* Koliki pritisak si osećao, ipak je bilo 0:0 protiv lidera?

- Postojala je normalna doza treme i pritiska jer mi je ovo prvi put da šutiram penal, a bilo je i malo čudno. Ipak, kada sam uzeo loptu, opustio sam se, odabrao stranu i pogodio, srećom.

 

 

 

* Postaćeš redovni penaldžija u Eibaru?

- Imamo dogovor unutar ekipe da izvođač šutira dok ne promaši penal. Ukoliko bude bilo novog penala, šutiraću ga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading