"ČEHIRAJTE" STATISTIKU: Šok iz Istočne Evrope, KRISTIJANO RONALDO USTVARI NIJE NAJBOLJI STRELAC SVIH VREMENA!

Autor:

Sport

22.01.2021

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Češke zapanjio je fudbalski univerzum kada je obelodanio podatke o jednoj od njihovih najvećih legendi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo izgleda ipak nije najbolji strelac u istoriji fudbala...

Čitav splet događaja počeo je kada je Kristijano Ronaldo u sredu postao najbolji strelac u istoriji fudbala posle 760. gola protiv Napolija u Superkupu. Ta tvrdnja gotovo je simultano bila osporena, a od tada se razbuktela čitava drama oko toga ko je ustvari postigao najviše pogodaka ikada.

Čovek koga je Ronaldo navodno prestigao je Džosef Bikan, ubitačni napadač koji je, barem zvanično, postigao 759 golova u karijeri.

Neki smatraju da ta cifra nije tačna, pa su iz Češkog komiteta za istoriju i statistiku veoma detaljno izneli da je Bikan ustvari postigao 821, te da Ronaldo nije oborio bilo kakav rekord.

- Posle mukotrpnog istraživanja, tvrdimo da je Bikan postigao 821 go. Ovaj put smo uračunali golove iz svih liga, kupova, kupa pobednika kupova i nacionalne selekcije, pa smatramo da je Bikan još uvek rekorder - istakli su oni.

Mnogi su se požalili da su Bikanu dodali golove računajući prijateljske utakmice, ali to nije istina.

- Naprotiv, prijateljske uopšte nismo računali, osim kada je nacionalni tim u pitanju. Sa svom ozbiljnošću i sa naučnim procesom iza nas tvrdimo da su ove brojke tačne, i da postoji mogućnost da bilo ko ko želi to može da proveri - istakli su iz češkog komiteta.

Ako nastavi tempom kojim ide, Ronaldo bi "novi" rekord mogao da sruši u roku od dve godine, pošto mu sada ipak fali 62 gola kako bi prestigao Bikana.

 

Kakav šou...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading