DRENTE OPLEO PO PORTUGALCU: Murinjo mi je upropastio karijeru

Autor:

Sport

12.11.2017

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši holandski reprezentativac Rojston Drente otkrio je zašto je odlučio da sa 30 godina okonča igračku karijeru.

RepublikaFoto: youtube.com/rtvrijnmond
Drente je objavio biografiju

Drente je u karijeri igrao za Fejenord, Real, Erkules, Everton, Alaniju, Reding, Šefild, Kajzeri i Banijas.

- Da li ste znali da mi je otac ubijen kada sam imao tri godine? Ubijen je na ulici. Kako bi me zaštitila, majka je to dugo skrivala od mene. Sada je pravo vreme za biografiju, jer sam za 30 godina života proživeo nešto što većina ljudi ne bi ni za 200. Imao sam i dobrih i loših trenutaka u životu, ali sam se na penziju odlučio jer nisam bio srećan. Bio sam umoran i razočaran - otkrio je Drente.

On je istakao da je razočaran menadžerima.

- Potpisao sam neke ugovore prema kojima je trebalo dobro da zarađujem, a u stvarnosti nije bilo tako. Uvek sam dobijao manje od dogovorenog. Imam dobro srce i lako su me prevarili - naveo je Holanđanin.

On je u karijeri igrao i za Real.

Bilo je tamo svega, ali igrao sam za najveći klub na svetu i to mi niko ne može oduzeti. Bilo mi je to ostvarenje sna i uvek ću da nosim Real u srcu, jer sam njihov navijač. Stigao sam u Real kao najbolji igrač EP za igrače do 21 godine. Već na prvom meču sam postigao spektakularan gol protiv Sevilje. Sve je bilo u redu dok za trenera nije stigao Žoze Murinjo. Zbog njega sam morao da napustim Real. Pozvao me je poslednjeg dana prelaznog roka i rekao mi je da moram da napustim klub. Poludeo sam i svašta sam rekao, ali me Murinjo ubedio da je za sve kriv Horhe Valdano. Završio sam na pozajmici u Erkulesu. U početku je sve bilo dobro, a onda su prestali da nas plaćaju. Prestao sam da dolazim na trening, a onda me je pozvao Murinjo. Bio je ljut. Na kraju sezone sam se vratio u Real, a Murinjo me je odmah odstranio iz tima. Znao sam da je došlo vreme da napustim Real. Posle je samo bilo gore. Krenuli su problemi sa menadžerima i jednostavno sam morao da odustanem - rekao je Drente.

Holanđanin ima sina i četiri ćerke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading