BBC OBJAVIO: Poznati kandidati za afričkog fudbalera godine

Autor:

Sport

11.11.2017

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pjer-Emerik Obamejang iz Gabona, Senegalac Sadio Mane, Egipćanin Mohamed Salah, Nigerijac Viktor Mozes i Nabi Keita iz Gvineje su kandidati za najboljeg fudbalera Afrike u izboru BBC-ja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mane i Salah su kandidati za afrilčkog igrača godine

Pobednik će biti proglašen 11. decembra.

Obamejang je ove godine dao 40 golova u svim takmičenjima za Borusiju Dortmund, sa kojom je osvojio Kup Nemačke, dok se sa Gabonom nije proslavio na Kupu afričkih nacija.

Mane je bio strelac 13 pogodaka za Liverpul prošle sezone, a ove je propustio utakmice tokom aprila i maja zbog operacije kolena. On je sa reprezentacijom Senegala izborio plasman na SP naredne godine u Rusiju. Senegal je poslednji put na Mundijalu igrao 2002.

Salah je za Liverpul dao sedam golova na prvih 11 utakmica u Premijer ligi, dok je u Ligi šampiona dao pet u šest mečeva. On je bio najbolji igrač egipatske reprezentacije, koja je još ranije obezbedila plasman na SP i to prvi put od 1990. godine.

Mozes je standarni prvotimac Čelsija. On je sa Čelsijem osvojio Premijer ligu, dok se sa reprezentacijom plasirao na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Keita je kao član Lajpciga bio u timu godine u Bundesligi i pomogao je klubu da osvoji vicešampionsku titulu. Gvineja neće igrati na Mundijalu naredne godine u Rusiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading