POD TAJNOM PRISMOTROM: Grobari položili test!

Autor:

Sport

07.11.2017

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Njujork tajms" je otkrio zanimljivu priču vezanu za duel Lige Evrope između Partizana i Skenderbega.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači položili test

Utakmici je prisustvovao maskirani volenter organizacije FARE.

FARE je nezavisna organizacija, koja je tesno povezana se UEFA.

Njegov zadatak je bio da prenese delegatu UEFA Ronaldu Cimermanu bilo kakav oblik diskriminacije (rasizam, politički ekstremizam i homofobija) na stadionu u Humskoj.

- Dragi delegatu, nije bilo nijednog incidenta koji bih mogao da prijavim. Hvala vam na saradnji - glasio je izveštaj volontera.

Maskirani insajder UEFA su prilično utopio među navijače, a čak je i aplaudirao dobrim potezima fudbalera Partizana, kako ne bi izazvao sumnju.

RepublikaFoto: Starsport

"Njujork Tajms" je preneo da je duel Partizan – Skenderbeg bio visokog rizika. Zbog incidenata na prvom meču albanski predstavnik je kažnjen sa utakmicom igranja bez prisustva publike na svom stadionu, a nema sumnje da bi Partizan bio drastičnije kažnjen da se nešto od gore pomenutog dogodilo.

Pomenuto je da su "grobari" istakli transparent sa Knezom Lazarom, što bi se moglo podvesti pod provokaciju Albancima, ali u domenu koji ne podleže sankcijama. Koordinater FARE Pavel Klimenko je naglasio da ovaj transparent ne implicira dublju poruku.

Klimenko se osvrnuo i na poruke navijača Crvene zvezde koje imaju homofibičnu sadržinu, uz napomenu da su dvosmislene i da zato UEFA nije pokrenula akciju.

- Bebe nek’ se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga, glasio je transparent "delija" na utakmici protiv Irtiša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading